Delhaize Group

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3147
Mărime: 38.01KB (arhivat)
Publicat de: Benone Moldovan
Puncte necesare: 7

Extras din referat

I. Prezentarea firmei

Delhaize Goup este unul din cele mai mari lanţuri de retail din lume, având sediul central în Belgia. Delhaize Group a fost fondat în Belgia în 1867 si îsi desfăşoară activitatea în 7 ţări : Statele Unite ale Americii, Belgia, Grecia, Romania, Indonezia, Luxemburg, Germania), pe 3 continente. Delhaize Group este listat la Euronext Bruxelles şi New York Stock Exchange. Pozitia detinuta astazi de Delhaize Group este rezultatul unei evolutii timp de 140 de ani, bazate pe progres si inovatie.

1. Constituirea firmei

a. Data infintării – Delhaize Group a fost infiinţat în 1867.

b. Forma juridică – este o societate pe actiuni

c. Scopul lor este sa devină lideri la nivel mondial.

2. Evolutia firmei din momentul înfintării

a. Principalele evenimente survenite de la constituire

In 1871 Fraţii Delhaize inaugurează un depozit la Bruxelles. Incepand de la acea data, magazinele se vor extinde in intreaga Belgie.

1883-1914 - In 30 de ani compania a deschis mai mult de 500 de filiale raspandite in cele 4 colturi ale tarii. Toate filialele au afisat identitatea : “leul” delhaize. Oferă produsele cele mai bune la preturile cele mai mici, reclame interesante.

1919-1939 - In timpul crizei anilor 30 apare primul magazin cu discount in Belgia. In loc să işi schimbe strategia Grupul Delhaize îşi extinde activitatea cu produsele de tip discount Derby. In acelaşi timp îşi reafirmă poziţia de specialişti în produse alimentare şi în dorinţa de a oferi cele mai bune produse la un preţ bun prin extinderea reţelei sale de vânzări, renovarea şi modernizarea cailor de comunicaţie. În 1939, compania a avut peste 744 filiale şi 1500 afiliate magazine.

1945 - La scurt timp după cel de-al doilea război mondial compania a închis majoritatea fabricilor sale cu excepţia celor de distilerie, cafea prăjită şi tipografia. Depozitele de vinuri şi băuturi alcoolice au fost supuse la modernizări sofisticate în conformitate cu cele mai avansate tehnici aplicate în Franţa.

1950 - “Leul” delhaize si Adolfe Delhaize fratele fondatorilor care are propria lui companie cu mai multe filiale, fuzionează formând o singură companie.

In 1957 - Primul “supermarket” in sistem complet “self service” din Europa, işi deschide porţile la Bruxelles. Mediul a fost favorabil: creşterea economică, ocuparea forţei de muncă pe deplin, creşterea standardului de viaţă, avansuri în casă confort (bucatarii dotate, frigidere, etc) şi în ansamblu optimism; mijlocul de euforie, Belgia se pregătea pentru World's Fair. Delhaize ofera produsele sale revoluţionând prezentarea acestora: carnea a fost pre-ambalate, totul luat la auto-servire, alimentele congelate atrag noi interese, vânzările de produse proaspăte a crescut fără încetare. Clienţii au descoperit un magazin de un tip necunoscut până acum cu ocazia prezentării inspirată într-o mare măsură din Statele Unite: tub fluorescent de iluminare, culori, comoditate.

1962 - Compania a fost lansată la Bursa de Valori de la Bruxelles sub numele de SA Delhaize Frères et Cie "Le Lion".

1963-1973 - Pentru operarea supermarketurilor au fost nevoie de noi infrastructuri care urmau a fi stabilite capabile de optimizarea eficienţei acestora. O măcelarie modernă a fost deschisă în 1967 la a 100-a aniversare a companiei. Un centru de distribuţie de băuturi a fost creat în 1979. Pe partea de personal supermarketurile au avut rolul de a crea noi profesii care dă naştere la noi specialisti in domenii diverse cum ar fi management , de comunicare şi de publicitate, de diversificare şi de cunoştinţe de produs.

1974-1975 - Societatea avea 80 supermarketuri care acopereau principalele oraşe din Belgia. Autorităţile publice au promulgat prima lege drastică menită să limiteze răspândirea de magazine de mare suprafaţa. Acestea au fost cunoscute sub numele de "lacătul legii". Delhaize au fost nevoiţi să găsească un echilibru între extinderea în străinătate şi în afara Europei.

Extinderea în străinătate a fost îndreptata spre Statele Unite, care a constituit un nou orizont, prin achiziţionarea de o parte de lanţul de produse alimentare Town Magazine, care opera cu 22 supermarketuri in Carolina de Nord şi de Sud. În Belgia a existat o încetinire în deschiderea supermarketurilor.

1981 - Delhaize a lansat în Belgia lanţul AD (Delhaize Afiliati). Aici compania a jucat rolul de angrosist şi consultant de management permitând afiliaţilor să beneficieze de aproape un secol de experienţă în aceste subiecte.

1983 - Food Town Stores a fost redenumit Food Lion: în mai puţin de zece ani de filiala americană a ajuns de la 22 de magazine la 226 magazine.

1985 - Delhaize Group a deschis primul magazin Cub Foods shop in Atlanta, care oferă o gamă de aproximativ 35000 produse alimentare vândute la preţuri foarte competitive 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

1989 - Tom & Co un lanţ de magazine specializate în hrana pentru animalele de companie a fost înfiinţat în Belgia dar si Cuddy – Home serviciu de livrare la domiciliu.

1991 - După căderea Zidului Berlinului Delhaize Group îşi indreaptă atenţia spre Republica Cehă cu instituirea companiei Delvita şi primul magazin din Praga.

1992 - Delhaize implineşte 125 de ani in afaceri ca specialist in industria de retail. Delhaize Group a avut 1021 de magazine în Statele Unite, 410 de desfacere, în Belgia 108 de supermarketuri, şapte în Republica Cehă. În Grecia Delhaize Group a achiziţionat în acelaşi an majoritatea din actiunile companiei Alfa-Beta Vassilopoulos functionând 14 supermarketuri în Atena. În total reţeaua de vânzări a Delhaize Group număra 1453 de desfacere cu amănuntul şi de un personal de 76000.

În Belgia Delhaize a înfiinţat "Carte Plus" menita să crească loialitatea clienţilor săi şi pentru ai recompensa.

1996 - Food Lion dobândit lanţul Kash n 'Karry amplasate în principal în Tampa / Sankt-Petersburg funcţionând aproximativ 100 de magazine.

1997 - Delhaize Group a deschis o nouă cale de expansiune prin achiziţionarea de acţiuni în Thailanda prin filiala Bel-Thai şi în Indonezia prin Lion Super Indo. La sfârşitul anului 1997 Delhaize Group deţin 13 magazine în Asia.

Preview document

Delhaize Group - Pagina 1
Delhaize Group - Pagina 2
Delhaize Group - Pagina 3
Delhaize Group - Pagina 4
Delhaize Group - Pagina 5
Delhaize Group - Pagina 6
Delhaize Group - Pagina 7
Delhaize Group - Pagina 8
Delhaize Group - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Delhaize Group.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Studiul Relațillor dintre Furnizori și Marii Distribuitori în Contextul Globalizarii Pieței

CAPITOLUL 1. GLOBALIZAREA ACTIVITĂŢILOR ECONOMICE Globalizarea este un concept abstract. El nu se referă la un obiect concret, care poate fi pus...

Managementul Distribuției în Sistemul Hipermarket

INTRODUCERE Prin complexitatea sa, problematica distribuţiei mărfurilor trebuie să fie abordată într-un context mult mai larg, pentru evidenţierea...

Analiza Mediului de Marketing al Firmei Mega Image

Cap.1 Istoric Mega Image este una dintre primele rețele de supermarketuri apărute pe piața din România. În luna mai a anului 1995 a fost deschis...

Eficiența activității unităților operative - comerțul cu amănuntul la SC Mega Image SRL

1. Notiuni de baza ale comertului cu amanuntul Continutul activitatii • include toate activitatile implicate in vanzarea produselor sau...

Proiect de practică - Real

Cap. I - PREZENTAREA HYPERMARKETULUI REAL 1.1 Istoricul societăţii Real şi-a deschis primul hypermarket în Polonia în 1997 având acum la nivel...

Grupuri de distribuție - hypermarket-uri

I. Descrierea unor grupuri de distribuţie GRUPUL CARREFOUR Grupul Carrefour Franţa este cel mai mare retailer din Europa şi al doilea din lume,...

Mega-Image - Delhaize Goup

Delhaize Goup este unul din cele mai mari lanturi de retail din lume, avand sediul central in Belgia. Delhaize Group a fost fondat in Belgia in...

Funcțiile logisticii în cadrul SC Mega Image SRL

MEGA IMAGE ROMANIA Mega Image isi propune sa fie prima alegere a clientilor in ceea ce priveste alimentele proaspete, calitatea produselor si...

Ai nevoie de altceva?