Mixul de marketing - covorașe de cadă

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3768
Mărime: 1.33MB (arhivat)
Publicat de: Florin Dan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1.Configurarea Produsului 3
  2. 1.1.Atribute 3
  3. 1.2.Sistem de susţinere 5
  4. 1.3. Diferenţierea mărcii 7
  5. 2. Configurarea preţului 7
  6. 2.1.Strategia de preţ 7
  7. 2.2. Nivelul preţului 8
  8. 3. Configurarea Promovării 10
  9. 3.1. Reclama 10
  10. 3.2 Promovarea vânzărilor 11
  11. 4. Configurarea distribuţiei 12
  12. 4.1. Extinderea teritorială a distribuţiei 12
  13. 4.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 14

Extras din referat

S.C. Irelena S.R.L. s-a înfiinţat în 2004 şi are ca principal obiect de activitate producerea de bunuri din materiale plastice şi cauciuc precum pungi şi sacoşe, saci, recipienţi de diverse capacităţi, covor şi dale fără suport textil (linoleum), folii, etc.

Din micromediul firmei fac parte clienţii, concurenţii, furnizorii şi intermediarii întreprinderii. Nevoia de siguranţă acoperitã de covoraşele de cadã poate face din fiecare persoanã un potenţial client, dar target-ul firmei este format din persoane adulte, provenind din mediul urban şi cu un venit între 1001– 2000 ron.

Concurenţii principali sunt firmele autohtone BabyConfort, BabyMoov şi Notrax dar şi Rotho, Badabulle, Tigex, întreprinderi străine care îşi comercializează produsele pe teritoriul României prin intermediul distribuitorilor New Multistar S.R.L., Enigma Trading 2000, Agora WK Trading şi Euromatt Invest. Aceştia oferă articole ce se adreseazã în principal copiilor, lãsând astfel neacoperite unele segmente de piaţã pe care societatea noastrã le va valorifica. Furnizorii de la care societatea se aprovizioneazã sunt: S.C. Ersan Impex S.R.L., Galaţi ; S.C. Caroco Comimpex S.R.L., Bucureşti ; S.C. P&C Group S.R.L., Craiova. Intermediarii comerciali sunt retailerii Praktiker şi Carrefour care vor distribui covoraşele de cadã la nivel naţional.

Elementele macromediului ce influeneţeazã activitatea întreprinderii S.C. Irelena S.R.L. sunt mediul demografic, tehnologic, economic şi juridic. Rata natalitãţii este în scădere, lucru ce obligă firma să se adapteze atacând toate segmentele de vârstã existente. Evoluţia continuă a tehnologiei determină întreprinderea să-şi îmbunătăţească permanent produsul altfel riscând să nu facă faţă concurenţei. Ţinând cont de actuala criză economică, societatea trebuie să se adapteze puterii de cumpãrare a cetãţenilor oferindu-le o gamã de produse accesibile ca preţ. Din punct de vedere juridic, S.C. Irelena S.RL. respectã legislaţia în vigoare din România.

1.Configurarea Produsului

1.1.Atribute

Deoarece prin alunecarea în cadă sau în cabina de duş se pot produce accidente grave, firma S.C. Irelena S.R.L. vine în întâmpinarea acestei nevoi de siguranţă pe care consumatorii o resimt, lansând pe piaţă noile covoraşe antiderapante Irelena. Acestea folosesc un sistem de prindere cu ventuze de suprafaţa căzii sau cabinei de duş asigurând un maxim de aderenţă şi soluţia unei băi relaxante, lipsite de stres.

Covoraşele de cadă au şi diferite utilizări secundare. Pentru familiile cu copii mici, termometrul sau indicatorul termosensibil incorporate, le vor fi de ajutor în stabilirea temperaturii optime de spălare a bebeluşului.

De asemenea vor fi fabricate şi covoraşe de cadă cu funcţie de hidromasaj. Pe parcursul unei şedinţe de hidromasaj (36-37°C), temperatura corpului creşte, fluxul sangvin se măreşte iar tensiunea arterială scade. Ca urmare, circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte şi tonifică ţesuturile şi muşchii.

Hidromasajul este recomandat pentru tulburările de flux sangvin, pentru prevenirea apariţiei varicelor, pentru artrite şi reumatism. Implicând vasodilatarea capilarelor de suprafaţă, presiunea exercitată de jeturile de apă-aer drenează lichidele din organism şi previne apariţia celulitei.

Şi sistemul nervos beneficiază de sedinţe de hidromasaj, prin relaxare şi starea de bine indusă.

O altă inovaţie pe care S.C. Irelena S.R.L. o aduce pe piaţa românească, alături de covoraşele cu hidromasaj, sunt covoraşele luminoase cu efect fototerapeutic.

Terapia prin lumină (fototerapia) înseamnă folosirea surselor naturale sau artificiale de lumină pentru tratarea unei arii largi de afecţiuni. Ajută cu precădere la tratarea depresiei în stadii incipiente şi a dereglărilor de somn. Covoraşele emit mici raze de lumină care "îmbracă" pielea în diverse umbre de culoare ajutând şi la tratarea migrenei şi artritei.

Covoraşele antiderapante vor fi fabricate la început doar din PVC şi cauciuc, materiale ce vor asigura rezistenţa în timp a produsului. Pe măsura ce volumul vânzărilor va creşte şi profitul firmei va permite efectuarea unor investiţii, se vor achiziţiona materiale naturale, împreună cu echipamentele aferente, pentru a atrage şi persoanele ecologiste sau pe cei alergici la mase plastice sau cauciuc.

Produsul va avea mărimi diferite pentru a se potrivi tuturor modelelor de căzi şi cabine de duş. Astfel covoraşele fabricate vor avea următoarele dimensiuni:

• pentru căzile cu formă dreptunghiulară: 130x50 cm, 150x50 cm şi 170x50 cm;

• pentru căzile rotunde: diametrul de 120 cm sau 140 cm

• pentru cădiţe de duş - pătrate: latura covoraşului de 80 cm sau 90 cm;

- sfert de cerc: raza covoraşului de 80 cm sau 90 cm;

- rotunde: diametrul de 80 cm sau 90 cm.

Design-ul cât şi culorile vor fi diverse pentru a satisface toate preferinţele consumatorilor. Vor predomina însă nuanţele de albastru pentru că, în urma cercetării de marketing efectuate, acestea s-au dovedit a fi cele mai dorite.

Pentru persoanele mai conservatoare sau

cele în etate se vor produce covoraşe simple în

diferite culori : albe, albastre, verzi, roz.

Preview document

Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 1
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 2
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 3
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 4
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 5
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 6
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 7
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 8
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 9
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 10
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 11
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 12
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 13
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 14
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 15
Mixul de marketing - covorașe de cadă - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Covorase de Cada.doc

Te-ar putea interesa și

Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas

SCURTĂ INTRODUCERE Fiecare dintre noi ne simţim cel mai în siguranţă acasă. Este locul unde ajunge în final după o zi de muncă, locul în care ne...

Ai nevoie de altceva?