Piața buretelui

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2073
Mărime: 17.92KB (arhivat)
Publicat de: Dalia Ifrim
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moisa Mihaela

Extras din referat

S.C. Cleaning Desire S.R.L a fost înfiinţată în anul 2005 la Registrul Comerţului cu numărul J12/247/09.03.2005. Firma are ca domeniu de activitate fabricarea şi comercializarea articolelor de uz casnic pe plan naţional. Printre varietatea de produse pe care firma le comercializează, conducerea unităţii a decis să lanseze un nou produs, respectiv buretele de vase cu detergent încorporat, care să-şi păstreze proprietăţile de curăţare dupa folosire îndelungată.

1. Elementele mediului de marketing

Mediul de Marketing al unei întreprinderi este format din totalitatea factorilor de natură economică, socială, demografică, politică, culturală, juridică, administrativă, care actionează asupra activităţii întreprinderii şi din totalitatea resurselor interne ale firmei care sunt supuse acestei acţiuni. Însă, totodată mediul de marketing se referă şi la ansamblul elementelor din exteriorul şi din interiorul organizaţiei cu care aceasta interacţionează în contextul desfăşurării activităţilor sale: clienţii, concurenţii, furnizorii. Pentru a produce şi comercializa cu succes un produs, este necesar ca managerul de marketing să dezvolte o strategie în vederea dobândirii acestui lucru, respectiv o strategie de dezvoltare a pieţei. El ia decizii în cadrul acesteia, care depind de mai multe variabile, factori şi foţe care sunt în continuă schimbare. Câteva din aceste variabile sunt interne. El are un anumit control asupra variabilelor care afectează produsul: natura lui, promovarea, parcursul pe care îl va urma de la producător la consumator şi preţul său. Dar când este fabricat, el intră în mediul extern: economic, tehnologic, socio-cultural şi legislativ-politic. .

2.Cine vor fi cumpărătorii?

a) Descrierea consumatorilor si a nonconsumatorilor

Consumatorul– persoana care apelează la bunurile şi serviciile existente pe piaţă în scopul satisfacerii nevoilor, este un agent motor care pune în mişcare piaţa în întregul său.

Dinamismul societăţii de astăzi constrânge o mare parte din oameni să fie activi.În analiza de piaţă pe care noi, cei din departamentul de marketing am realizat-o, am făcut urmatoarele constatări referitoare la piaţa bureţilor de vase din România:

Preview document

Piața buretelui - Pagina 1
Piața buretelui - Pagina 2
Piața buretelui - Pagina 3
Piața buretelui - Pagina 4
Piața buretelui - Pagina 5
Piața buretelui - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Piata Buretelui.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase

Firma SC BUREX.SRL este o societate comercială cu capital privat, înfiinţată în 2005 având sediul central în România, în localitatea Iaşi, Str...

Ai nevoie de altceva?