Argumentarea oportunității amenajării unei pensiuni turistice în zona Județului Brașov

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 11 în total
Mărime: 4.49MB (arhivat)
Publicat de: Barbu Mocanu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Angelescu Cristina

Extras din referat

Situat în partea centrală a țării, pe cursul mijlociu al râului Olt, în interiorul arcului Carpatic și deținând 2,3% din suprafața țării (5351 km2), județul Brașov se învecinează cu opt județe. La est se mărginește cu județul Covasna, în sud-est cu judetul Buzau, în sud cu județele Prahova, Dâmbovița și Argeș, la vest cu județul Sibiu, iar în nord cu județele Mureș și Harghita.

Municipiul Brașov (reședința județului) este situat la 25o30' longitudine estică și 45o45' latitudine nordică cu o altitudine medie de aproximativ 600 m față de nivelul Mării Negre.

Relieful

Relieful județului este accidentat și crește în altitudine de la nord spre sud. La nord se află Depresiunea Făgărașului șiDepresiunea Brașov, despărțite de către culmile scunde ale Munților Perșani, iar la nord-vest se întinde o parte din Podișul Târnavelor. Spre sud se înalță versantul nordic al Făgărașului, care depășește în unele locuri 2000m altitudine, Munții Bucegi,Piatra Craiului, Postăvaru, Piatra Mare, Munții Ciucaș și o parte din Munții Întorsura Buzăului.

Cel mai important râu este Oltul, care străbate județul pe o distanță de 210 km.

Clima județului este temperat-continentală, mai precis caracterizată de nota de tranziție între clima temperată de tip oceanic și cea temperată de tip continental; mai umedă și răcoroasă în zonele montane, cu precipitații relativ reduse și temperaturi ușor scăzute în zonele mai joase. 

Conținut arhivă zip

  • Argumentarea Oportunitatii Amenajarii unei Pensiuni Turistice in Zona Judetului Brasov.ppt

Ai nevoie de altceva?