Analiză Preliminară de Piață

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2898
Mărime: 32.63KB (arhivat)
Publicat de: Simion Gal
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tudor Jijie

Cuprins

  1. Table of Contents
  2. I. Analiza pieţei 3
  3. I.1. Identificarea pieţei 3
  4. I.1.1. Descriere 3
  5. I.1.2. Evoluţia pe piaţa romanească a firmei Fibrex 4
  6. I.1.3. Perspective de dezvoltare 5
  7. I.1.4 Structura 5
  8. I.2 Caracterizarea profilului consumatororului 8
  9. I.3 Segmentarea pieţei 8
  10. I.4. Piaţa ţintă 10

Extras din proiect

I. Analiza pieţei

I.1. Identificarea pieţei

Indiferent de stilul ales în amenajarea unei locuinţe, există un obiect care nu lipseşte niciodata - cada. ....

Raportându-ne strict la locuinţe/incăperi, ....

În scopul generării unui flux de vânzări consistent şi crescător firma “Confort” trebuie să aibă o bună cunoaştere a pieţei, a consumatorilor care vor cumpăra produsele şi serviciile oferite. Astfel, firma poate alege momentele în care să intre sau să părăsească anumite pieţe, astfel se are in vedere identificarea pieţei prin descriere, evoluţie, perspective de dezvoltare, structură.

I.1.1. Descriere

Piaţa este un loc comun. Este timpul şi spaţiul in care agenţii activi din societate vin să comunice unii cu alţii şi să schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb.

Piaţa de referinţă (piaţa concretă), este localizabilă sub aspect geografic, identificabilă sub aspect socio-demografic, descriptibilă sub aspect economic şi monetar, intangibilă sub aspect cultural, accesibilă sub aspect politic şi juridic, şi determinată precis in raport cu anumite intreprinderi sau un anumit produs.

Piaţa produsului de referinţa este dată de intreaga populaţie de consumatori şi utilizatori ai produselor de acelaşi gen indiferent de originea şi marca acestora. Această piaţa poate fi caracterizată printr-o anumită situare geografică şi de o anumită structură demografică, socială şi culturală.

Piaţa intreprinderii este acea parte din piaţa produslui pe care producatorul sau distribuitorul de referinţă vinde in nume propriu, in interes propriu şi sub marcă proprie. Ponderea pieţei intreprinderii sau a mărcii in piaţa produsului se numeşte cotă de piaţă. Ea este un indicator important, deoarece in raport cu mărimea sa este apreciată popularitatea unei mărci şi puterea unei firme pe o anumită piaţă.

Piaţa românească a căzilor creşte de la an la an, atât cantitativ, cât şi calitativ. Dacă în trecut nu s-a pus atât de mult accent pe rolul căzilor în amenajarea spaţiior interioare, in prezent piaţa este in creştere, românii acordând tot mai mult interes acestui aspect estetic şi de confort. Piaţa căzilor s-a sofisticat, efectele terapeutice ale acestor sisteme fiind nelipsite din ofertele producatorilor si ale furnizorilor.

Hidromasajul, sauna sau jacuzzi au depaşit graniţele cabinetelor profesioniste, devenind un accesoriu util şi relaxant chiar in propria baie, in schimbul unor sume care pot urca chiar şi pană la 26.000 de euro.

Hidromasajul este şi va rămane şi in urmatoarea perioadă un accesoriu al produselor medii spre lux, insă beneficiile pe care le au aceste produse nu pot fi neglijate. Răsfăţul la domiciliu, după o zi stresantă la birou, a devenit o dimensiune a unei clase aparte din lumea modernă.

Dacă la început majoritatea consumatorilor erau de la oraş, în ultimii ani s-a observat o creştere vizibilă a cererii pentru căzi cu hidromasaj şi în mediul rural, ca urmare a retragerii populaţiei cu venituri ridicate în zone mai liniştite. Aceştia investesc sume însemnate în construcţia şi amenajarea interioară a caselor.

În ceea ce priveşte piaţa din judeţul Iaşi: Iaşi, Tg. Frumos, Paşcani ş.a. aici potenţialul este în creştere. Dacă în urma cu zece ani majoritatea cererilor erau pentru produse de o calitate mai slabă, în prezent clienţii sunt orientaţi spre confort, calitate şi bun gust.

Piaţa are un caracter sezonier. S-a observat o creştere a vânzărilor începând cu luna mai până in luna octombrie datorită faptului că acestea sunt prielnice construcţiilor şi amenajărilor interioare (şi datorită faptului că mulţi români plecaţi în străinătate se întorc în ţară) , observându-se o diminuare a acestora în sezonul de iarnă. În lunile de vară vânzările se triplează comparativ cu cele de iarnă.

De asemenea concurenţa este foarte mare în acest domeniu, existând numeroase firme specializate. „Piaţa de căzi cu hidromasaj din Romania va creşte in acest an cu aproximativ 15% faţă de nivelul inregistrat anul trecut, estimata la 1,5 milioane euro”, a declarat pentru Ziarul Financiar Marius Oltean, director general al Fulmine SRL.

În Iaşi există firme de distribuţie ale acestor produse: Fibrex, Fibrecom, Expertconfort, Vega, Pacific, ş.a. Pe langă acestea există in Iaşi şi hipermarketuri ce oferă consultanţă cu privire la construcţii şi instalaţii sanitare: Dedeman, Praktiker

I.1.2. Evoluţia pe piaţa romanească a firmei Fibrex

Dacă înainte de 1989 piaţa căzilor nu era foarte dezvoltată, acum ea are un rol foarte important în sectorul comercial. În trecut nu existau firme strict specializate în producerea acestor căzi. În prezent, piaţa lor influenţează foarte mult şi piaţa construcţiilor şi decoraţiunilor interioare, deoarece aceste firme se aprovizionează în funcţie de cererea şi oferta de căzi existente pe piaţă.

După o experienţă in domeniul materialelor compozite de peste 10 ani, perioada in care s-a fabricat prima cada de baie din fibra de sticlă din Romania, a luat naştere in anul 1997 firma Fibrex Co SRL. Realizarea primei căzi de baie din materiale compozite a insemnat un pas important făcut in Romania, pe linia apropierii de noile tehnologii din industria materialelor de construcţii. Pană in acest moment singurele căzi de baie fabricate şi acceptate in construcţii erau cele din fontă sau tablă emailată. Odată cu intrarea pe piaţă a căzilor de baie din fibră de sticlă s-a deschis drumul către producţia de căzi echipate cu instalaţii de hidro şi aeromasaj.

In anul 2000, in urma achiziţionării unei linii automate de termoformare s-au realizat primele cazi de baie din acril din Romania, obţinute pe linie automată de termoformare, iar in anul 2001 s-au termoformat şi echipat primele minipiscine din ţară. Au urmat ani de studii, vizite in străinătate la producători renumiţi şi targuri de specialitate, insă acum suntem in măsură să afirmăm că stăpanim noile tehnologii şi metode de fabricaţie a produselor noastre.

I.1.3. Perspective de dezvoltare

Piaţa căzilor cu hidromasaj cunoaşte o puternică dezvoltare in ultimii ani, datorită creşterii numărului de locuinţe şi a amenajărilor interioare.

Firmele de pe piaţă incearcă să atragă clienţii firmelor concurente prin lansarea de noi produse optime care să corespundă exigenţelor consumatorilor. Unii clienţi acorda o atenţie deosebită obiectelor sanitare şi spaţiului care adaposteşte baia şi, prin urmare, achiziţionează produse care se adresează segmentului de consumatori din zona medie şi de lux. Astfel, cei care dispun de spaţii mai mari işi permit să aleagă forme inedite şi căzi mai mari. In schimb, cei cu spaţii mai mici oscilează cel mai des intre cada pe colţ şi cea dreaptă. Noile modele de căzi cu hidromasaj care vor apărea pe piaţa din România vor fi adaptate fiecărui stil de viaţă: de la mărimi mai mici la mai mari, de la albul clasic la bleu sau negru, pe colţ sau pe lat, căzile acoperă varietatea preferinţelor.

Preview document

Analiză Preliminară de Piață - Pagina 1
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 2
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 3
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 4
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 5
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 6
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 7
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 8
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 9
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 10
Analiză Preliminară de Piață - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Preliminara de Piata.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare de piața pastei de dinți

1.Scopul cercetarii -consta in studierea comportamentului de cumparare pentru pasta de dinti in randul populatiei din Bucuresti pe segmente de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza Diagnostic în Domeniului Resurselor Umane

1 Prezentarea Societatii comerciale 1.1 Scurt istoric si date de identificare SC Humanset SRL este o societate cu capital privat, cu raspundere...

Tehnici promoționale - Wembley Dry Gin

1. Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Pe o piaţa cu un consum ridicat de băuturi alcoolice...

Analiză preliminară a rochiilor de mireasă pe piață

“Nunta e un basm de matase si glazura, de flori si sampanie. Un vartej de sarbatoare in jurul unui cuib tacut unde doi oameni stau singuri. Dar mai...

Analiză Preliminară de Piață

Prezentare generală România, cu un fond forestier ce ocupă 6,7 % din suprafaţa ţării cunoaşte, de-a lungul timpului o vertiginoasă dezvoltare a...

Tehnici promoționale - Cotnari

1. Analiza preliminară a produsului 1.1. Analiza conjuncturii de piată Piaţa vinului a cunoscut o dezvoltare destul de ridicată în ultimii ani,...

Analiza de Marketing pentru Brand-ul Clear

Cap. 1Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjucturii de piaţa a produsului respectiv ( consumatori, non-consumatori)...

Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn

1. Analiza preliminară a produsului 1.1. Analiza conjuncturii de piată Piata românească a băuturilor energizante este una relativ tânără dacă ar...

Tehnici promoționale - Red Bull

Scurt istoric Aparute de ceva vreme pe piata romaneasca, energizantele abia acum incep sa fie cautate mai mult de catre consumatori. Indiferent ca...

Ai nevoie de altceva?