Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 1979
Mărime: 735.09KB (arhivat)
Publicat de: Amza Drăgan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marius Bota
Facultatea de Business Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

Extras din proiect

Sistemul cercetărilor de marketing poate fi definit ca ansamblul mijloacelor care permit stabilirea, culegerea, analiza, exploatarea și prezentarea datelor și informațiilor relative la o situație specifică de marketing.

Tema aleasă de echipa noastră prezintă situația financiară a studenților de la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai, mediul în care fiecare dintre ei au ales să își continue studiile cu speranța că vor învăța să găsească noi modalități necesare pentru a implementa, fonda și dezvolta o afacere cu scopul de a deveni o sursă de venit considerabilă.

Problematica decizională

Problema decizională se referă la implementarea unui proiect care să pună la dispoziția studenților job-uri oportune ce le-ar asigura o sursă de venit necesară pentru a-și acoperi cheltuielile specifice, oferind avantaje în plus față de firmele specializate în recrutări.

Pentru a putea lua o decizie trebuie luați în calcul numeroși factori care pot disturba comportamentul și influența afirmațiile respondetiilor, precum tratarea cu superficialitate a chestionarului, nereprezentativitatea eșantionului, posibilitatea ca cercetarea de față să ia caracterul uneia exploratorii din cauza numărului redus de respondeti din lipsă de fonduri și de timp.

Reprezentăm un ONG, Jobs For You, a cărui activitate este să ofere alături de programele dezvoltate de către facultate, oportunități de angajare în domeniul studiat. Pentru a ne putea atinge obiectivele cu succes trebuie să analizăm și să înțelegem nevoile și situațiile financiare ale studenților.

Obiectivele cercetării

Obiectivul general al unei cercetări de marketing este de a oferi informații capabile săƒreducムriscul unei decizii în fața unui viiitor nesigur, contribuind, prin elementele pe care le furnizeazăƒ, la fundamentarea celor mai bune decizii.

- prezentarea situației financiare a studenților în ceea ce privește cheltuielile și veniturile

- identificarea și descrierea cheltuielilor studenților.

- situația veniturilor, în ceea ce privește cantitatea, sursa și necesarul

- modalități de a echilibra situația financiară (creșterea veniturilor și scăderea cheltuielilor)

- atitudinea respondenților cu privire la factori extrinseci ( cursuri de educație financiară și ajutorul acordat de către stat)

Metoda cercetării

Am folosit cercetarea descriptivă, având ca scop o interpretare relevantă și obiectivă, astfel, fiind mai ușoară înțelegerea și interpretarea rezulatelor, fapt ce ne ajută la luarea unei decizii în ceea ce privește problema decizională.

Cercetarea s-a concretizat prin realizarea unui chestionar, ce cuprinde 14 întrebări, completat de un esation reprezentativ de 51 persoane.Datele au fost măsurate transversal, fiind culese în perioada 11 mai -27 mai 2012 Durata medie de completare a unui chestionar a fost de 5 minute.

Pentru a putea culege informațiile cu costuri reduse și într-un timp relativ scurt, completarea chestionarului a fost efectuată on line, astfel , facilitând respondentului modalitatea de a răspunde. Având în vedere necesitatea reprezentativității eșantionului, s-a efectuat și completarea chestionarului stradal, în acest mod, anchetatorii putând alege respondenții.

Interpretarea datelor

Chestionarul este considerat a fi cheia succesului pentru cercetarile de marketing,fiind cel mai eficient instrument de investigare. În urma aplicării unui chestionar online asupra unui eșantion de 51 studenți de la Facultatea de Business, am obținut următoarele date:

Aceasta întrebare poate fi considerată dihotomică fără un răspuns neutru, de aici reieşind faptul ca dintre cei 51 de studenti chestionaţi, 36, reprezentând 68,6%, sunt la buget şi 16, reprezentând 31,4%, sunt la taxă.

Preview document

Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 1
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 2
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 3
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 4
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 5
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 6
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 7
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 8
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 9
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 10
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 11
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 12
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 13
Analiza Situației Financiare a Studenților din Facultatea de Business - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Situatiei Financiare a Studentilor din Facultatea de Business.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Raționalizarea procesului decizional la SA Supraten

Introducere Pentru o bună perioadă de timp managementul a fost considerat o adevărată arta, talent însuşit prin învăţarea din încercări şi erori....

Proiect promoțional al companiei Proconsulting

I. Preambul Planul promoţional este un document referitor la etapele pe care trebuie să le parcurgă firma pentru a transmite informaţii despre...

Implimentarea Metodelor Manageriale Performante în Cadrul Întreprinderilor de Comerț în Baza Consumcoop Mereni

ÎNTRODUCERE Peter Drucker consideră că managementul este echivalent cu „persoanele de conducere”, termenul de „management” fiind doar un eufemism...

Structura surselor de finanțare - Banca Transilvania

1. Prezentare generala a bancii TRANSILVANIA 1.1.Prezentare - Aproape 550 de sedii in Romania si Italia - Peste 6.000 de angajati - 3 linii de...

Ai nevoie de altceva?