Șireturi personalizate

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1878
Mărime: 2.39MB (arhivat)
Publicat de: Codrina Alecu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: cristi nistro

Cuprins

  1. 1. Configurarea produsului 3
  2. 1.1 Atribute 3
  3. 1.2 Sistem de susținere 3
  4. 1.3 Diferențierea mărci 3
  5. 2. Configurarea prețului 4
  6. 3. Configurarea Promovării 5
  7. 3.1 Reclama 5
  8. Promovarea pe rețeaua de socializare Facebook 5
  9. Materiale publicitare 6
  10. Televiziune 7
  11. Logo 7
  12. Slogan 7
  13. Billboard Digital - Moldova Center 8
  14. 3.2 Promovarea vânzărilor 9
  15. 4. Configurarea distributiei 10

Extras din proiect

1. Configurarea produsului

1.1 Atribute

Caracteristici fizice:

a) Culoare: datorită faptului că, preferințele clienților sunt diferite, culorile sau combinațiile de culori rămân să fie stabilite de către clienți în momentul achiziționării.

b) Gabaritul: pentru a fi ușor de utilizat, noi am decis că acest produs să aibă o greutate cuprinsă între 10-20 grame, aceasta alegându-se în funcție de încălțăminte(șireturi subțiri/groase) și de preferințele clientului.

Utilizare principală: produsul este destinat utilizării frecvent pentru a asigura strângerea pantofilor, adidașilor etc.

Utilizarea secundară: majoritatea clienților achiziționează șireturi doar pentru stil, design.

1.2 Sistem de susținere

Marca reprezintă un element esențial al produsului ajutând la construirea imaginii firmei dar și la recunoașterea produsului.Denumirea mărcii este BA care sugerează profesionalism în fabricare produselor de calitate.

Ambalajul produsului nostru este unul atractiv, captivând atenția clientul, având un design viu colorat ce constă într-o cutiuță de formă cubică.Aceasta cutiuță se sigilează cu ajutorul unui șiret având inscripționata marca BA.

Garanția produsului nostru se oferă pe o perioadă de 60 de zile de la data cumpărării.

Eticheta apare pe partea inferioară a cutiuței, astfel încât să nu afecteze design-ul acesteia.Aceasta cuprinde:

- Numele producătorului

- Datele de contact

- Adresa firmei

Serviciile :pentru o durată de utilizare mai îndelungată, este indicate spălarea manuală, la o temperatură de maxim 30 de grade.

1.3 Diferențierea mărci

Reprezintă metodă prin care ne diferențiem de celelalte mărci similare, lucru care ne ajută să ieșim în evidență, de aceea firma noastră SC BEST AGLET SRL a introdus pe piața un produs nou și unic ,,șireturi personalizate” dar și prin metoda de susținere, aceasta fiind ambalajul.

2. Configurarea prețului

Prețul reprezintă un factor cheie al deciziei de cumpărare. El afectează atât volumul vânzărilor cât și profitul.

Determinarea prețului unui produs sau serviciu nu este ușoară. O mare varietate de factori relevanți, ca de exemplu, costurile produselor sau serviciilor, factorii de piață, volumul vânzărilor, prețurile concurenților, condițiile economice, amplasarea firmei, fluctuațiile sezoniere, factorii psihologici, trebuie avuți în vedere în acest sens.

Deși, prețul ideal este un deziderat greu de atins și obținut, totuși, prețul trebuie să fie destul de ridicat pentru a acoperi costurile și a genera un profit rezonabil, și în același timp destul de scăzut pentru a atrage clienții și a genera un volum de vânzare adecvat. În plus, prețul adecvat de astăzi va fi probabil necorespunzător mâine din cauza modificărilor condițiilor pieței.

Cererea unui produs este cantitatea din acel produs care se va vinde pe piață la un anumit preț. În general, mai multă cantitatea cerută conduce la creșterea prețurilor.

Dinamica relației dintre cerere și preț se evidențiază prin elasticitatea cererii, care arată cum se modifică cererea la schimbarea prețului și se măsoară prin coeficientul de elasticitate. În funcție de acesta se pot grupa produsele în patru categorii, și anume:

- cu cererea elastică, dacă coeficientul este supraunitar;

- cu cerere inelastică, dacă coeficientul este subunitar;

- cu cerere unitară, dacă coeficientul este 1;

- cu cerere prestigiu (când pe o porțiune limitată, la o creștere a prețului îi corespunde și o creștere a cantității cumpărate. Este echivalentă cu prețul psihologic.)

Alți factori care pot inflența prețul în afara cererii, ofertei și costului sunt:

- Stadiul în ciclul de viață al produsului - este un factor ce trebuie avut în vedere, deoarece de regulă, în faza de introducere, se practică un preț relativ ridicat, în faza de creștere unul moderat, în cea de maturitate începe să scadă, iar în faza de declin în funcție și de alți factori poate să scadă sau să crească.

- Concurența - tipul de concurență (perfectă, monopolistică, oligopol și monopol) precum și strategiile și reacțiile firmelor concurente sunt factori ce influențează prețurile.

- Strategia de distribuție a produsului - influențează prețul final la consumator.

- Strategia de promovare - prețul poate deveni un instrument promoțional.

- Calitatea percepută a produsului.

Luând în considerare rezultatele obținute în urma sondajului efectuat am decis că prețul pentru produsul nostru să pornească de la 5 lei iar în funcție de preferințele clientului nivelul prețului poate urca până la 10 lei.

Preview document

Șireturi personalizate - Pagina 1
Șireturi personalizate - Pagina 2
Șireturi personalizate - Pagina 3
Șireturi personalizate - Pagina 4
Șireturi personalizate - Pagina 5
Șireturi personalizate - Pagina 6
Șireturi personalizate - Pagina 7
Șireturi personalizate - Pagina 8
Șireturi personalizate - Pagina 9
Șireturi personalizate - Pagina 10
Șireturi personalizate - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Sireturi personalizate.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Patine cu rotile

Rezumat introductiv Firma noastra „Speedy Gonzalez” este producatoare de patine cu rotile. Piata tinta este formata din copii peste 5 ani care...

Ai nevoie de altceva?