Management Strategic - Blog de Afaceri

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3559
Mărime: 19.43KB (arhivat)
Publicat de: Nicolae Anghel
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sav Teodora
blog de afaceri, o scurta prezentare a clasificarii blogurilor, descrierea blogului de afaceri

Cuprins

  1. Blog-ul de afaceri 3
  2. Clasificare bloguri de afaceri 3
  3. Blog de afaceri extern 4
  4. Blog de afaceri intern 5
  5. Avantajele unui blog de afaceri: 6
  6. Studiu de caz:”De profesie bloggeri” 6
  7. Bibliografie: 10.

Extras din referat

Blogurile, un nou fenoment Internet care pur şi simplu a explodat în ultimii ani. Nu se ştie exact numărul lor în România, însă numărul celor active nu depăşeşte 5000 Ceea ce înseamna la nivelul populatiei 0.0005, adică 3 români din 10.000 foloseşte un astfel de instrument Oamenii de afaceri au aici un potenţial IMENS de a acţiona.

Ce este un blog de afaceri?

Un blog de afaceri este în primul rând un blog. Un blog este un site pe internet care respectă o structură a conţinutului definită prin ordinea invers cronologică în care acesta apare pe prima pagină.

Puţin cam complicat, dar exact asta e un blog: o culegere de articole şi texte despre un domeniu ales de autor aranjate în ordinea inversă introducerii lor în baza de date (cele mai noi apar cel mai sus pe prima pagină).

Un blog este definit de tema sa şi de autor.în comparaţie cu site-urile obişnuite de internet, blog-ul a pus foarte mult accent pe experienţele personale ale persoanei care scrie în el (un avocat care scrie un blog va scrie despre speţe întâlnite de el, de obicei, cu ceea ce crede el, într-un limbaj, de obicei, mai uşor decat cel juridic). Explicaţia rezidă în combinaţia unică de tehnologie şi conţinut. In general, blog-urile sunt definite de:

- Personalitate

- Frecvenţă

- Interactivitate

- Conexiuni

- Fluxul de informaţie (feed)

Un blog poate fi definit mult mai larg şi, mai mult, există multe tipuri de bloguri apărute: blog personal, blog de afaceri, fotoblog şamd. După cum spune şi titlul, noi ne vom ocupa aici de blogul de afaceri

In al doilea rând, are ca temă o afacere, un domeniu economic sau orice altceva asemanator.Blogul de afaceri are mai multe subcategorii:

1. Bloguri externe:

- Blogul de prezentare

- Blog de marketing

- Blog de branding

- Blog de PR (Relatii publice )

2. Bloguri interne:

- Bloguri de promovare a culturii de companie

- Bloguri de idei

- Bloguri/Jurnal de tură

Cam acestea sunt categoriile mari de bloguri de afaceri. Ce pot face aceste bloguri pentru afacerea/firma dumneavoastră puteţi afla în continuare.

Blog extern de afaceri:

Cel mai cunoscut tip de blog în Romania în acest moment este blogul extern: fie de promovare, fie de PR, fie de marketing sau de prezentare produse.

Acest tip de blog este oferit public, pentru a fi citit, nu este ceva închis în cadrul unei comunităţi specifice (angajaţii unei companii, de exemplu).

Care sunt avantajele unui blog de afaceri extern?

In primul rând, comunitatea. Cititorii blogului sunt oameni care au aceleaşi interese cu autorul blogului, care au aceleaşi pasiuni sau sunt atraşi de acelasi tip de produs - nu este o surpriză să vezi o comunitate în jurul unui tip de masină, precum comunitatea formată în jurul blogului scris de Vicepresedintele General Motors. Foarte interesant este răspunsul de mulţumire al comunităţii la ceea ce a scris Bob Lutz despre noul Chevrolet Camaro.

Comunitatea îţi poate oferi noi oportunităţi de afaceri, noi idei, îţi poate spune dacă greşeşti sau nu când propui ceva.

Reduceri de costuri. Comunitatea devine cea care dă un răspuns favorabil sau nu când îi este propus un nou proiect (vă daţi seama ce ar însemna să faceţi un produs care nu are desfacere?). De asemenea, aceeaşi comunitate vă propune îmbunataţiri şi vă aduce critici, reducând astfel costurile de cercetare.

Venituri suplimentare: O comunitate care citeşte un blog este de presupus că va apela la autorul/autorii blogului respectiv şi atunci când va dori să facă o achiziţie sau va avea nevoie de servicii în domeniul respectiv - ex.: dacă un posesor de pensiune la munte are un blog despre cum să îţi multumeşti clientul, despre cum să te pregătesti de mersul la munte şamd ne putem aştepta ca atunci când unul dintre cititorii săi se va hotarî să meargă la munte, să mearga la el.

Preview document

Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 1
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 2
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 3
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 4
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 5
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 6
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 7
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 8
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 9
Management Strategic - Blog de Afaceri - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Management Strategic - Blog de Afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Conferință de Presă Privind Lansarea Proiectului Iașul de Sub Iași

Evenimentul - Conferinţă de presă privind lansarea Proiectului “IAŞUL DE SUB IAŞI” Conferinta de presa are ca subiect amenajarea catacombelor,...

Studiu de caz - Caroli, o afacere bazată pe procesul de distribuție tradițional

Studiu de caz: CAROLI FOODS: afacere bazată pe procesul de distribuţie tradiţional Aderarea de la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeană a...

Strategii în Întreprinderea Prestatoare de Servicii

Lumea afacerilor cunoaşte astăzi un nivel al concurenţei fără precedent. Tendinţa de mondializare a pieţei a transformat relaţia piaţă internă –...

Piața Internațională CRM

“O prietenie bazată pe relaţii de afaceri cu clienţii este mai buna decât o afacere bazată pe prietenie" John D. Rockefeller (1874-1960)...

Ai nevoie de altceva?