Recenzie - de ce vrem să fii bogat

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1509
Mărime: 8.48KB (arhivat)
Publicat de: Serafina Vieru
Puncte necesare: 6
Lucrarea este o recenzie a cartii "De ce vrem sa fii bogat" scrisa de D. Trump si Robert Kyiosaki

Extras din referat

Donald J. Trump reprezinta insasi definitia povestii de succes americane,stabilind in permanenta noi standarde de excelenta, prin extinderea preocuparilor sale in afaceri imobiliare, jocuri de noroc, sporturi si in lumea televiziunii.In paralel cu achizitiile sale in domeniul imobiliar Donald Trump este profesor si autorul a mai multor carti, toate devenite bestselleuri.

Robert T. Kiyosaki este un respectat antreprenor, profesor si scriitor, cunoscut drept creatorul jocului CashFlow, ce reproduce conditiile unei piete reale si ii initiaza pe jucatori in secretele lumii financiare, dar si datorita volumelor sale :Tata bogat,tata sarac ; Copil Bogat,Copil istet vandute in peste 28 milioane de exemplare.

Acesti doi titani ai lumii contemporane si-au unit fortele, scriind cartea „De ce vrem sa fii bogat” pentru a ne impartasi din experientele proprii,si a ne invata cum sa devenim o parte a solutiei si nu una a problemei, ce trebuie sa facem pentru a nu deveni victima a schimbarilor lumii, subliniind necesitatea unei educatii financiare avansate care sa ne ajute sa recunoastem oportunitatile financiare pretutindeni,sa ne extindem perceptia asupra banilor si asupra viitorului nostru financiar.

„De ce vrem sa fii bogat”, scrisa de Donald Trump si Robert Kiyosaki cuprinde 381 de pagini si a fost publicata de Curtea veche Publishing, Bucuresti,in anul 2008.

Lucrarea este strucurata pe cinci parti, fiecare din acestea avand un titlu sugestiv pentru ceea ce discuta autorii pe parcursul capitolelor:

Partea I - De ce Donal Trump si Robert Kiosaki au scris aceasta carte

Partea a II a – Trei feluri de investitori

Partea a III a – Momente definitorii:dincolo de a invinge si a pierde

Partea a IV a – Ce ai face daca ai fi in locul meu ?

Partea a V a – Sa incepem!

Fiecare din aceste parti contine intre patru si opt capitole.

Partea I a cartii vorbeste despre povestirile personale ale lui Donald si ale lui

Robert despre cum s au intalnit si de ce s au decis sa scrie aceasta carte. Discutand despre posibilele teme ce vor fi abordate in carte, cei doi si au dat seama ca au preocupari comune, si au inteles necesitatea scrierii unei carti care sa i invete pe oameni de ce trebuie sa devina bogati. Lucrarea ridica numeroase probleme cu care americanii ca natiune dar si intreaga omenire se confrunta, precum datoria nationala, asistenta medicala, disparitia clasei de mijloc, cresterea pretului petrolului. O prima problema este pensionare generatiei „baby-boom” care va marca inceputul unei perioade cu numeroase repercusiuni economice,dar si politice si sociale. Potrivit mai multor estimari, costul acestei miscari demografice in materie de securitate sociala si de asigurari ar urma sa se ridice la 75 trilioane de dolari, astfel America va datora poporului sau mai multi bani decat sunt in bursele de valori si in pietele de obligatiuni impreuna.O solutie la aceasta problema, spune Robert Kiosaky ar fi tiparirea mai multor bani,lucru care ar duce la o hiperinflatie ce va anula economiile tuturor. De aceea cea mai buna solutie pentru gestionare proastelor rezultate financiare este schimbarea mentalitatii oamenilor, care potrivit lui Donald au dezvoltat o gandire de tip „mi se cuvine”. Acest lucru presupune insa ca oamenii sa inceteze a mai gandi ca saracii sau ca cei din clasa de mijloc, si sa devina bogati pentru a si rezolva propriile probleme fara sa mai astepte ca guvernul sa aiba grija de ei.(„Donald Trump-Oamenii care au capacitatea de a gandi pentru ei rareori vor face parte din vreo turma-pag. 53 ”). O alta problema este lipsa educatiei financiare din scoli,care ii invata pe copii cum sa munceasca si nu cum sa se imbogateasca.Cei doi scriitori impartasesc ideea vechiului proverb chinezesc „Daca dai unui flamand un peste il hranesti pt o zi.Daca il inveti sa pescuiasca,il hranesti pt toata viata.”de aceea ei vor ca oamenii sa invete sa se imbogateasca si sa i invete si pe altii sa fie bogati. Problema principala este insa criza petrolului, care dupa cum spun autorii afecteaza totul in economia lumii.Problema este cu atat mai mare cu cat oamenii evita,datoria unui iq financiar scazut sa se confrunte cu aceasta,sa caute solutii pentru rezolvarea ei sa o priveasca drept o oportunitate.

Preview document

Recenzie - de ce vrem să fii bogat - Pagina 1
Recenzie - de ce vrem să fii bogat - Pagina 2
Recenzie - de ce vrem să fii bogat - Pagina 3
Recenzie - de ce vrem să fii bogat - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - De Ce Vrem sa Fii Bogat.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Portretul unui Manager de Succes - Donald Trump

Donald John Trump (n. 14 iunie 1946) este un investitor și om de afaceri american, vedetă de televiziune și scriitor autor de cărți de literatură...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?