Alunele Felix

Referat
3.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1148
Mărime: 206.66KB (arhivat)
Publicat de: Gabi Boboc
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu
FEAA Iasi

Extras din referat

I. Alunele...la origini

Prima atestare documentara a alunelor dateaza din secolul al XV-lea, când acestea sunt mentionate ca principala sursa de hrana pe o corabie portugheza de sclavi.

Se crede ca arahidele sunt originare din Brazilia sau Peru si au fost descoperite în jurul anilor 1200 - 1500 î.C., adica aproximativ acum 3500 de ani.

II. Analiza pietei romane de alune

Consumul de alune, arahide, fistic, caju, porumb boabe prajit creste, romanii orientandu-se catre produsele de calitate, in detrimentul celor ieftine si slabe calitativ.

- Statistici privind consumul de alune

Tendinta de crestere a pietei alunelor este determinata si de preocuparea consumatorilor pentru o alimentatie sanatoasa. Aproximativ 75% din productia mondiala de alune este detinuta de Turcia, urmata Italia, Spania si SUA, productia medie mondiala fiind evaluata la circa 210.000 tone. In ceea ce priveste consumul mondial de alune decorticate, acesta se ridica la circa 125.000 de tone, iar cel de alune in coaja, la aproximativ 260.000 de tone.

Piata romaneasca a alunelor este dinamica din punctul de vedere al tipurilor de produse, dezvoltandu-se de la an la an in functie de diversificarea gusturilor consumatorilor.

In ton cu preferintele inregistrate in randul europenilor, si romanii se arata foarte deschisi catre consumul de alune si seminte in diferite momente ale zilei si cu diferite ocazii. Astfel, vanzarile inregistrate de jucatorii de pe piata in perioada 2005-2006 s-au ridicat la 221.48 tone alune. "In 2006, piata alunelor a inregistrat o crestere in volum de circa 26%, conform studiilor AC Nielsen.

In topul preferintelor romanilor raman arahidele care au inregistrat, in perioada 2005 - 2006, vanzari de peste 1.600 de tone, urmate de alune cu vanzari, in aceeasi perioada, de 221 de tone si fistic, cu vanzari de 153 de tone.

- Situatia produselor Felix pe piata

Marca de alune Felix se afla in portofoliul firmei olandeze Nut Company si in ultima perioada inregistreaza o crestere importanta a vanzarilor in urma lansarii pe piata a doua sortimente noi: Honey Peanuts si Paprika Peanuts.

Felix a inregistrat o crestere organica solida pe acesta gama de produse, de la an la an, demonstreaza optiunea consumatorilor catre calitate.

Companiile de profil sunt convinse ca, si in continuare, ritmul de crestere al pietei va fi unul rapid, diversificarea sortimentelor si cresterea puterii de cumpararea consumatorilor fiind factori determinanti in acest sens.

- Publicul tinta

Felix se adreseaza in special tinerilor, celor dinamici si mereu gata de distractii. Noncomformist si vesel, consumatorul de Felix cauta relaxarea si se bucura intotdeauna de prieteni. Barbati si femei intr-o proportie aproape egala, cei care prefera alunele Felix nu cunoasc plictiseala.Sunt cei care nu-si imagineaza un meci fara una, doua sau zece pungi de alune si o bere.Felix e pentru toti cei care vor sa traiasca la maxim fiecare clipa, inconjurati de prieteni veseli, in verva, cu pofta de viata.

- Concurenti

Piata de profil este impartita intre o serie de jucatori, insa 99% din cota de piata, atat in valoare cat si in volum, este detinuta de companiile Fiesta, Mogyi, Felix, Standard and Snacks, Best Food, Grivas, Depal, Flipper, Harley.

- Atu-urile marcii Fiesta

Gust deosebit, ingrediente naturale, ambalaj usor de utilizat si prezentabil – sunt liniile generale ale angajamentului Felix fata de consumatori.

Tehnologia si aparatura utilizate in procesul de productie si ambalare sunt intotdeauna de ultima ora, ceea ce sustine un standard de calitate inalt. Ingredientele sunt naturale si de cea mai buna calitate, provenite de la furnizori agreati care corespund standardul Felix.

Preview document

Alunele Felix - Pagina 1
Alunele Felix - Pagina 2
Alunele Felix - Pagina 3
Alunele Felix - Pagina 4
Alunele Felix - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Alunele Felix.doc

Te-ar putea interesa și

Tuborg - tehnici promoționale

1. Analiza: Tuborg, produs de United Romanian Breweries Bereprod (URBB) se numara printre brandurile selectate în primul volum al catalogului...

Caracterizarea fizico-geografică a Grupei Montane Parâng

Capitolul I I) Limite şi aşezare goegrafică Includem în acest complex masivele cuprinse între Olt şi Jiu şi care se înscriu, în cadrul Carpaţilor...

Activitatea economică a SC Standard Nutricia SRL

INTRODUCERE Creditul [i formele sale Creditul sau rela]iile de credit, presupune anumite rela]ii b\ne[ti de reparti]ie, prin intermediul c\rora...

Gestiunea unităților alimentare

1. Prezentare “Liniste, deconectare,discretie si servicii de cea mai buna calitate.” Toate acestea numai la Hotel Mariko Inn. Infiintat pe 14 mai...

Analiza comparativă - Tuborg și Heineken

Partea I : Analiza comunicării de marketing pentru mărcile Tuborg şi Heineken A. Demersurile comunicaţionale ale mărcii Tuborg 1. Emiţătorul...

Tehnici promoționale - Alune Fiesta

1. Analiza pietei Piata româneasca a alunelor este dinamica din punctul de vedere al tipurilor de produse, dezvoltându-se de la an la an în...

Studiul merceologic asupra alunelor de pământ

PARTEA I 1.Istoric Arahidele se cultivă pe suprafeţe mari în regiunile calde. Patria de origine este America de Sud. Cât priveşte zona exactă...

Ciocolată

Etapa 1: Studiul de piața. Lansare în fabricație a produsului 1.1.Prezentarea produsului: Ciocolata Ciocolata este un un produs alimentar obținut...

Ai nevoie de altceva?