Marketing - firma SC Deluxe SRL

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1697
Mărime: 40.52KB (arhivat)
Publicat de: Sabin Lazăr
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Ursachi

Extras din referat

1. Despre noi

Firma S.C. Deluxe S.R.L, s-a înfiinţat în anul 2009 şi are ca obiect de activitate producerea portțigaretelor. În cursul anului 2010, entitatea îşi propune lansarea pe piaţa României a unui nou tip de portțigaret, categoria Premium, care să satisfacă cerinţele celor mai exigente gusturi.

2. Elementele specifice mediului de marketing

Orice firmă este un sistem deschis care interacţionează în permanenţă cu mediul extern. Această interacţiune vizează atât clienţii şi furnizorii, cât şi multe alte elemente. Componentele specifice ale mediului extern variază de la o organizaţie la alta.

Mediul de marketing este alcătuit din micromediu şi macromediu.

Micromediul de marketing grupează elemente din exteriorul organizaţiei care exercită, în general, o influenţă permanentă, directă şi semnificativă asupra organizării şi desfăşurării activităţii acesteia şi care generează efecte imediate asupra performanţelor acesteia: clienţii, concurenţii, furnizorii, distribuitorii.

Macromediul se referă la analiza PESTEL (politic, economic, social, tehnologic, mediu, legislativ). Din punct de vedere legislativ, în cazul portțigaretelor, mediul de marketing este influențat de piața consumatorilor de țigări. În ultimii ani, în țara noastră s-au inițiat multe acțiuni pentru a determina fumătorii să diminueze consumul de tutun. Într-o prima fază autoritățile au scumpit accizele la țigări și au introdus o taxă pe viciu, dar consumul de tutun nu a scăzut. O altă încercare a fost iniţiată de Ministerul Sănătății care la 1 iulie 2008 a decis inscripţionarea unor imagini șocante pe pachetele de țigări, împreună cu mesaje scrise. Scopul era să-i determine pe români să renunțe la fumat, însă mulţi dintre ei nu s-au lăsat impresionați. Datorită acestor măsuri, s-au înregistrat în ultimii ani creşteri la vânzările de portţigarete.

Firma S.C. Deluxe S.R.L. își dorește să pătrundă pe piața din România observând că numărul concurenților este destul de scăzut, majoritatea nefiind specializati doar în producerea de portţigarete, ei fabricând şi alte produse, accesorii în general (curele, huse pentru telefoane mobile etc.), ea dorind să se profileze strict pe crearea de portţigarete.

3. Categorii de consumatori

În aria de cuprindere a pieţei regăsim o anumită populaţie totală. O parte a acestei populaţii este formată din consumatori. În cazul produsului de referinţă, portțigaret, consumatorii sunt persoanele fumătoare, cu venituri medii şi ridicate şi îşi doresc un anumit statut social.

Cealaltă parte a populaţiei este formată din nonconsumatori. Aceştia pot fi: absoluţi şi relativi. Nonconsumatorii absoluţi sunt cei care nu au nevoie de produs la modul absolut şi nu îl vor cumpăra şi utiliza niciodată. În cazul produsului realizat de firma noastră, aceştia pot fi persoanele care parte din campanii împotriva fumatului şi care sunt absolut convinse că nu vor fuma niciodată. Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar putea avea nevoie de produs, dar nu îl cumpără şi nu îl utilizează încă, din diverse motive sau nu ştiu de existenţa acestuia (cei care nu au acces la informaţii, care locuiesc in mediul rural) sau, ar mai putea fi, persoanele care îl cumpără pentru a-l oferi cadou.

În segmentarea pieţei portţigaretelor firma noastră ia în considerare o serie de criterii, printre acestea se numară cel socio-demografic, astfel utilizatorii se pot grupa în funcție de:

- nivelul veniturilor: fiind un produs din categoria premium, nu toţi consumatorii îşi pemit să şi-l achiziţioneze. Dupa analiza făcută, putem afirma următoarele:

- cei cu un venit sub 500 lei: vor consuma în jur de 2%;

- cei cu venituri între 501-1000 lei: vor consuma 20%;

- cei cu venturi peste 1000 lei: vor consuma 53%.

- sexul persoanei:

- conform statisticilor, persoanele de sex feminin preferă un port-ţigaret mai elegant, cu diferite design-uri, care să le ofere un anumit statut social, o anumită prestanţă, consumând produsul în proporţie de 75 %;

- sexul masculin preferă acest produs într-o măsură mai mică, doar 25 %.

- vârsta:

- sub 20 ani: vor consuma produsul în proporţie de 3%

- între 20 - 30 ani: vor consuma în proporţie de 15%

- cei peste 30 de ani 40%

Caracteristicile portţigaretului sunt:

- Dimensiune

- Formă

- Capacitate

- Culoare

- Material

- Design(simplu, gravat, cu pietre preţioase)

- Încuietoare

- Preţ

- Second-hand/ nou

- Placat cu Au, Ag

- Cu/ fără brichetă

- Cu/fără oglindă

- Interior (textil/piele/metal)

- Prestigiu

- Capacitate de conservare a aromei (scăzută/ridicată)

- Sistem de prindere a ţigărilor în interior

- Model (pentru centură/ plată)

Preview document

Marketing - firma SC Deluxe SRL - Pagina 1
Marketing - firma SC Deluxe SRL - Pagina 2
Marketing - firma SC Deluxe SRL - Pagina 3
Marketing - firma SC Deluxe SRL - Pagina 4
Marketing - firma SC Deluxe SRL - Pagina 5
Marketing - firma SC Deluxe SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Firma SC Deluxe SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

1. Date cu privire la firmă Societatea comercială BETTY ICE Suceava sub actuala denumire a fost înfiinţată în anul 1994 şi înregistrată în anul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Mix de Marketing - Port-Tigaret

PREZENTAREA FIRMEI Firma SC Deluxe SRL s-a înfiinţat în anul 2009 şi are ca obiect de activitate producerea port-ţigaretelor. În cursul anului...

Ai nevoie de altceva?