Mixul de marketing - test de sarcină

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4142
Mărime: 176.35KB (arhivat)
Publicat de: Alex Tofan
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Firma ALMA PHARM s-a hotărât să lanseze pe piață un nou concept în ceea ce privesc testele de sarcină, punând la dispoziția clientelor noastre o echipă de profesioniști pe întreg proces de fabricație. Ceea ce diferenţiază produsul nostru de cele ale firmelor concurente este calitatea excepţională și tehnica desăvârşită. Testul de sarcină este elaborat printr-o nouă tehnologie pentru obținerea unui grad de promptitudine mai ridicat al rezultatului față de celelalte teste aflate pe piață. Acesta vine în sprijinul femeilor care doresc să aibă certitudinea cu privire la o posibilă sarcină prin aflarea rezultatului în format digital și audio, deoarece conform statisticilor 1 din 4 femei nu interpretează în mod corect rezultatul testelor tradiționale. Inovația adusă de testul nostru constă în faptul că poate fi utilizat de 2 ori grație rezervei care însoțește kitul.

Satisfacerea cerinţelor şi exigenţelor clienţilor este un punct important în activitatea noastră şi vom face în aşa fel încât produsul finit să corespundă celor mai înalte standarde de calitate.

1. Configurarea Produsului

Produsul este acela care generează întâlnirea pe piaţa a cererii cu oferta şi a vânzătorului cu cumpărătorul. Ceea ce contează sunt funcţiile sau atributele produsului, care aduc cumpărătorului servicii sau avantaje de un anumit gen.

Studiul produsului nu poate fi complet dacă nu au fost abordate, pe rând, toate componentele sale capabile sa influenţeze percepţia şi cererea pe piaţa, şi anume:

- Caracteristicile fizice sau atributele

- Funcţiile produsului

- Sistemul de susţinere

1.1 Atribute

a)Fizionomie si caracteristici

Când vorbim de fizionomie , caracteristici fizice şi utilizare trebuie să tinem cont de modul de fabricare, de caracteristicile şi calitatea materialelor folosite în obţinerea produsului.

Conform rezultatelor obținute în urma cercetării efectuate pe piață de către firma noastră, am decis că testul este de tip casetă având următoarele caracteristici fizice:

● Culoarea: roșu și alb

●Materialul din care este confecționat: plastic și aluminiu.

● Dimensiuni: 10 mm x 129 mm x 18 mm.

● Greutate: 12 grame.

● Elemente tehnice: ecran digital, leduri, difuzor. Grafic 1.

b)Utilizare principala

Funcția sa de bază constă în determinarea existenței unei sarcini încă din primele 5 zile de la contactul sexual neprotejat sau din prima zi de întârziere a ciclului menstrual.

1.2 Sistem de susținere

a) Marca- reprezintă elementul esenţial al strategiei produsului, ea având rolul de a identifica un bun material sau un serviciu propus cumpărătorilor de către un producător sau distribuitor. Marca asigură individualizarea ofertei şi prin aceasta îi asigură poziţionare şi fortă în lupta de concurență, adăugându-i valoare.

Ca un element de identificare marca joacă un rol foarte important în distribuţia şi comercializarea testelor de sarcină.

Marca firmei este formată din următoarele elemente:

- Numele de marcă: element verbal format din cuvinte și cifre care joacă un rol de stimul auditiv. În cazul produsului nostru, numele de marcă este : Safe4Soul.

Am ales acest nume pornind de la termenii din limba engleză „safe”= sigur şi „soul”= suflet, rezultând un nume sugestiv deoarece scoate în evidentă că testul de sarcină oferă „SIGURANȚĂ SUFLETULUI TĂU”.

- Semnul de marcă (emblema sau logo-ul): element vizual format dintr-un desen, imagine sau o reprezentare grafică plană și în relief care au rol de stimuli vizual. În cazul nostru aceasta este:

- Slogan: «Pentru liniștea sufletului tău! »

b) Numele comercial este element patrimonial și nu are doar funcția de nominalizare și individulaizare, ci constituie suportul public pe care se grefează clientela și imaginea. Numele comercial al testului nostru este Safe4Soul.

c)Eticheta este un element obligatoriu pentru unele produse și opțional pentru altele. Ea poate fi o simplă precizare scrisă şi ataşată produsului, dar şi o creaţie grafică complexă. încorporată în produs sau ambalaj.

Informaţiile esenţiale necesare identificării produsului nostru vor apărea pe eticheta lui, în cazul nostru eticheta va arata astfel:

d) Ambalajul- îndeplineşte o funcţie vitală pentru majoritatea produselor. El protejează bunurile, ajută la menţinerea proprietăţilor produsului și promovarea acestuia. Joacă rolul și de ”vânzător mut”, deoarece produsul nostru este nou pe piață, ambalajul trebuie să capteze atenția cumpărătorului și să facă distincția între testul nostru și celelalte teste de sarcină. Ambalajul testului nostru de sarcină oferă informații esențiale despre produs, cum ar fi: tipul testului, mod de utilizare, termen de valabilitate, date de identificare, conținutul pachetului, desenul produsului.

Preview document

Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 1
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 2
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 3
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 4
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 5
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 6
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 7
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 8
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 9
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 10
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 11
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 12
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 13
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 14
Mixul de marketing - test de sarcină - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Test de Sarcina.doc

Te-ar putea interesa și

Implicații manageriale ale dezvoltării afacerii SC Trend SRL Alba-Iulia

INTRODUCERE În mediul dinamic şi puternic concurenţial al economiei globale contemporane, indiferent de specific şi anvergură, dezvoltarea...

Evaluarea eficienței financiare a activităților de cercetare-dezvoltare - studiu de caz

INTRODUCERE Cercetarea Dezvoltarea şi Inovarea contribuie la dezvoltarea societăţii competitive bazate pe cunoaştere. Acumularea de cunoştinţe, ca...

Publicitate - reclamă în turism

1. CONTINUTUL PUBLICITATII 1.1. SCURTA ISTORIE A PUBLICITATII Un rol extrem de important în marketing îl are publicitatea, care este un complex...

Mixul de Marketing la SC Prodsafe SRL

INTRODUCERE Putem aprecia că marketingul este o filozofie de afaceri, care are în centrul clientul cu nevoile sale, pe care organizaţia le...

Mixul de marketing - produs Test de Sarcină

Capilolul 1: Analiza pieţei produsului 1.1.Identificarea pieţei Piaţa în care se încadrează produsul nostru,test de sarcină,este o piaţă de...

Magazin de Bijuterii Star Bijoux

Prezentarea firmei de comerţ STAR BIJOUX “Fără doar şi poate, iubim bijuteriile! Fie că-i vorba de un colier, o pereche de cercei sau o brăţara,...

Plan de marketing - teste de sarcină

Firma “DR.MAGGIC Pharm.SA.” îşi propune să lanseze un nou produs pe piaţă şi anume testul de sarcină GodFather Check. Acest obiectiv a fost...

Mixul de marketing pentru produsul test de sarcină

1. Configurarea produsului 1.1 Atribute Caractere fizice: - culoare:albă; - gabarit: 4 grame; - dimensiuni: 10x1cm; Funcţii: - de bază:...

Ai nevoie de altceva?