Turismul în parcurile naționale din Tanzania

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2417
Mărime: 219.78KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Ignat
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Tanzania, oficial Republica UnitA a Tanzaniei, este o tara in estul Africii care este marginita de Kenya si Uganda in nord, Ruanda, Burundi si Republica Democrata Congo in vest si Zambia, Malawi si Mozambic in sud. In partea de est este marginita de Oceanul Indian. Numele tarii provine dintr-o combinatie dintre Tanganika, care este teritoriul principal, si Zanzibar, tarmul arhipeleagului.

Parcuri nationale sunt: Arusha, pe raul Gombe, Katavi, muntele Kilimanjaro, platoul Kitulo, muntii Mahale, lacul Manyara, Mikumi, Mkomazi, Ruaha, insula Rubondo, Saadani, Serengeti, Tarangire, muntii Udzungwa.

Despre Parcul National Arusha

Suprafata: 552 km²

Localizare: in nordul Tanzaniei, in nord-estul orasului Arusha.

Cai de acces: din Arusha un drum de 40 km, aproximativ 60 km de la Aeroportul International Kilimanjaro.

Activitati: Lacurile, padurea si craterul Ngurdoto pot fi vizitate intr-o excursie de jumatate de zi. Se pot organiza picnicuri, 3 sau 4 zile catarari pe muntele Meru care pot avea o durata permisa de maxim 12 ore.

Perioade de vizitare: Pentru a face catarari pe muntele Meru perioada cea mai buna este intre lunile iunie si februarie, dar pentru a vedea Kilimanjaro in decembrie-februarie.

Acomodare: Doua cabane, doua case de odihna, camping, doua colibe montane in interiorul parcului, mai multe cabane pe raul Usa in afara parcului si mai multe hoteluri si pensiuni in orasul Arusha.

Despre Parcul National de pe raul Gombe

Suprafata: 52 km² , cel mai mic parc al Tanzaniei.

Localizare: 16 km in nord de Kigoma, pe malul lacului Tanganyika, in vestul Tanzaniei.

Cai de acces: Kigoma este legata de Dar si Arusha prin zboruri programate, de Dar si Mwanza printr-un serviciu incet de cale ferata, de Mwanza, Dar si Mbeya prin drumuri accidentate si murdare, si de Mpulungu in Zambia printr-un ferry saptamanal. De la Kigoma taxiuri locale de apa fac 3 ore pana la Gombe, sau pot fi inchiriate barci cu motor, care fac mai putin de o ora pana la Gombe.

Activitati: Urmarirea cimpanzeilor, excursii pe jos, inot si scufundari, vizitarea

Perioade de vizitare: Cimpanzeii nu hoinaresc pana in sezonul ploios februarie-iunie, noiembrie-decembrie. Insa oportunitati de poze mai bune sunt in sezonul uscat iulie-octombrie si sfarsitul lui decembrie.

Acomodare: O noua cabana luxoasa, precum si o pensiune si case de oaspeti; de asemenea locuri de campare pe malul lacului.

Despre Parcul National Katavi

Suprafata: 4.471 km²

Localizare: In sud-vestul Tanzaniei, in estul lacului Tanganyika.

Cai de acces: Zboruri charter din Dar si Arusha. Un drum greu dar spectaculos de o zi de la Mbeya, sau in sezonul secetos numai de la Kigoma.

Activitati: Plimbari, condus, camping, safari. Langa lacul Katavi se poate vizita copacul locuit de spiritul legendarului vanator Katabi dupa care a fost numit parcul.

Perioade de vizitare: In sezonul secetos mai-octombrie. Drumurile din parc sunt adesea inundate in sezonul ploios, dar pot fi practicabile de la mijlocul lunii decembrie pana in luna februarie.

Acomodare: Doua tabere sezoniere luxoase cu vedere spre lacul Chada, o casa de odihna la Sitalike si locuri pentru camping in interiorul parcului, dar si hoteluri in Mpanda.

Despre Parcul National Kilimajaro

Suprafata: 1668 km²

Localizare: In nordul Tanzaniei, in apropierea orasului Moshi.

Cai de acces: 128 km din Arusha, un drum de o ora de la Aeroportul Kilimanjaro.

Activitati: 6 trasee uzuale pana in varful muntelui si alte rute de alpinism mai exigente; excursii pe jos pe platoul Shira, pescuitul pastravului, se poate vizita frumosul lac Chala pe versantii sud-estici ai muntelui.

Perioade de vizitare: Cea mai calda si senina perioada este in decembrie-februarie, dar de asemenea si in iulie-septembrie desi este mai frig.

Acomodare: Colibe si locuri pentru camping pe munte, cateva hoteluri si locuri pentru camping si in afara parcului in satul Marangu si in orasul Moshi.

Preview document

Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 1
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 2
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 3
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 4
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 5
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 6
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 7
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 8
Turismul în parcurile naționale din Tanzania - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Turismul in Parcurile Nationale din Tanzania.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul de Agrement în Județul Bacău

INTRODUCERE În perioada actuală, când turismul a devenit o activitate de mare importanţă socială, economică şi chiar politică, atât pe plan...

Amenajarea rezervațiilor naturale - Parcul Retezat

Capitolul 1. Introducere Parcurile naţionale prin însuşi actul lor de naştere, au fost organizate în scopul de a conserva natura în beneficiul şi...

Impactul Turismului Asupra Mediului în Bran

“ La noi pietrele vorbesc, Si padurile soptesc, La noi stancile gandesc, Iar izvoarele doinesc, Florile sunt cantatoare, Si cu vorbe...

Studiu de caz - Parcul Național Serengeti

CAPITOLUL 1 Tanzania- taramul parcurilor nationale Tanzania este poate cea mai uluitoare tara din Africa, pentru ca nu veti mai gasi nicaieri...

Turismul Mondial

DEFINIREA CONCEPTULUI DE „ TURISM ” Etimologic, cuvântul „turism" provine din termenul englez „tour" (călătorie), sau „to tour", „to make a tour"...

Tanzania

Tanzania poate fi numita tara extremelor geografice de pe continetul African: Kilimanjaro cel mai inalt munte, Lacul Victoria cel mai mare lac,...

Ariile protejate din Africa Centrală și de Sud

NECESITATEA APARITIEI ARIILOR PROTEJATE IN AFRICA CENTRALA SI DE SUD In traditia multor regiuni din Africa Centrala si de Sud au existat sisteme...

Parcuri Africa - Tanzania

Parcul National Serengeti a fost fondat in 1913, dupa descoperirea vastelor intinderi de catre Stewart Sdward White, in vanator de origine...

Ai nevoie de altceva?