Politici Macroeconomice în Thailanda

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3108
Mărime: 54.96KB (arhivat)
Publicat de: Alexe Gherman
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania din Brasov Facultatea de Alimentatie si Turism

Cuprins

  1. 1. Turismul in Thailanda
  2. 2. Administratia turismului in Thailanda
  3. 3. Descrierea politicii, strategiei, programului din Thailanda
  4. 4. Concluzii si propuneri – o forma de program, masura care se poate aplica si in Romania

Extras din proiect

1. Turismul in Thailanda

1.1. Prezentare

Regatul Thailandei este o ţară in Asia de sud – est, învecinată cu Cambodgia la est, Golful Thailandei şi Malaezia la sud, şi cu Marea Andaman şi Myanmar la vest. Thailanda este a 50-a ţară din lume, în ceea ce priveşte suprafaţa totală de aproximativ 513,000 km.

Bangkok-ul sau Krung Thep, în thailandeză, este capitala şi cel mai mare oraş a Thailandei, cu o populaţie de 8.538.610 de locuitori. Denumirea capitalei înseamnă: “Marea metropolă a îngerilor, nemuritoarea bijuterie a lu Indra, marea neînvinsă dintre toate ţările asiatice, capitala bucuriei, împodobită cu cele 9 pietre preţioase, cea mai de seamă locuinţă a regelui, domiciliul permanent lăsat de către Indra şi constriut de către Vishnukarma, unde locuieşte Dumnezeu reîncarnat.” Thailanda e cunoscuta si sub denumirea de Siam, denumirea oficiala a ţării până în anul 1949. Cuvântul Thai înseamnă «liber» în limba thailandeză si semnifică în acelaşi timp şi numele atribuit poporului thailandez.

Thailanda este divizată în 4 zone dinstincte: nordul muntos, câmpiile fertile din centru, platoul semi-arid din nord-est şi peninsula din sud, distinsă de multele sale plaje tropicale si insulele sale.

Thailanda este un pământ norocos. Fertilă, caldă şi cu ţărmuri spălate de apele a două oceane (Indian şi Pacific), ţara are destulă hrană pentru populaţia în creştere rapidă, şi încă mai rămâne din belşug şi pentru export. Oamenii sunt prietenoşi, de unde şi epitetul binecunoscut de ,,Ţara Zambetelor”, iar decorul, de la nordul muntos până la salba de insule şi plaje sălbatice din sud, este de o mare frumuseţe.

Acest paradis tropical se mândreşte şi cu o bucătărie delicioasă şi variată, căreia i se adaugă o mulţime de fructe exotice savuroase. Nu este surprinzător faptul că turismul a devenit o industrie majoră, în ultimii 25 de ani fiind încurajată dezvoltarea celor mai sofisticate şi diverse destinaţii din zonă. Excursiile în Thailanda se fac din ce în ce mai uşor şi la preţuri rezonabile, iar diversitatea locurilor de găzduire este inegalabilă, de la staţiuni internaţionale somptuase şi hoteluri luxoase până la pensiuni curate şi confortabile.

Regatul străvechi a dat naştere unora dintre cele mai uimitoare creaţii arhitectonice din lume. De la Marele Palat din capitala ţării, Bangkok, până la oraşul Nordic Chiang Mai, înţesat de temple, o mulţime de atracţii îi aşteaptă pe turişti. Călugării budişti înveşmântaţi în straie de culoarea şofranului, pitoreştile triburi din zonă deluroasă şi, în general, întreagă populaţie ilustrează zi de zi străvechea cultură şi tradiţiile thailandeze.

Toate acestea formează un decor minunat pentru activităţi mai aventuroase, cum ar fi călărie pe elefanţi, rafting, etc. Renumita viaţă de noapte şi condiţiile de înaltă clasă pentru cumpărături fac că această destinaţie să fie pe placul oricui.

Thailanda înseamna “pamântul celor liberi”, si pe parcursul unei istorii de 800 de ani, Thailanda se poate lauda ca fiind singura tara din Asia de sud-est ce nu a fost colonizata.

1.2. Caile de acces

Taxiuri, Tuk-tuk (vehicule cu 3 roţi, fără acoperiş, ce iau 2 pasageri), autobuze, taxiuri de apa, trenuri, aerporturi (Aeroportul Internaţional Bangkok şi Aeroportul intern din Don Muang se află la 25 de km nord de oraş)

1.3. Principalele componente ale cadrului natural

• Munţii Phetchabun:

La începutul secolului XX munţii formau o barieră între cele două părţi ale Thailandei – singurele care o străbăteau erau şoseaua şi calea ferată ce pornea din Bangkok către Nakhon Ratchasima.

• Podişul Khorat:

Munţii Phetchabun îl separă de partea centrală a Thailandei.

• Câmpia Menamului:

Regiunea este intens populată, cea mai mare densitate înregistrându-se în sudul câmpiei. Reprezintă principala zonă agricolă a ţării contribuind cu circa 10 milioane tone la producţia naţională de orez. În partea de sud se mai cultivă şi legume, alături de plantaţiile de cocotieri, bananieri, în cea centrală porumb, iar în sectorul nordic bumbac, ararhide, manioc, trestie de zahăr, ceai şi tutun.Plantaţiile de cauciuc sunt răspândite în zona centrală.

• Plaja Kata:

Cea mai mica dintre cele trei mari plaje turistice ale orasului Phuket, Kata este diferita ca stil de Karon sau Patong. Plaja este buna si pentru inotat si la nord se afla un recif de corali si pesti care se intind de-a lungul insulei Poo.

Preview document

Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 1
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 2
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 3
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 4
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 5
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 6
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 7
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 8
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 9
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 10
Politici Macroeconomice în Thailanda - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Politici Macroeconomice in Thailanda.docx

Te-ar putea interesa și

Crize financiare

Cuvânt de început, Deşi crizele pot fi asociate cu liberalizarea financiară, dovezile empirice sugerează faptul că ele sunt un fenomen complex,...

Particularități ale Procesului de Integrare Economică în Asia

INTRODUCERE Economia mondială contemporană cunoaşte o evoluție complexă, uneori contradictorie. Astfel, paralel cu internaționalizarea...

Centre de Putere

INTRODUCERE Conceptul de putere Esenţa politicii o constituie accesul la putere. Aceasta permite, pe plan intern şi extern, transpunerea în...

Interdependențele Complexe dintre Economiile Naționale în Condițiile Globalizării

INTRODUCERE Globalizarea economică este, în mod cert, unul dintre cele mai puternice si mai vizibile trenduri de dezvoltare în noul context...

Miracolul Asiatic

Miracolul Asiatic 1. Introducere În cea de-a doua jumătate a secolului XX, regiunea Asia Pacific a fost în măsură să surprindă şi să...

Economie Mondială

I. Introducere în economia mondială 1. Apariția economiei mondiale În evoluţia economiei mondiale de o importanţă crucială s-au dovedit a fi...

Impactul Globalizării asupra Sistemului Financiar Internațional

Abstract The process of globalization has integrated financial markets and cross-border capital flows. This has resulted in the hiper mobility of...

Criza asiatică

Criza financiară asiatică a ocupat locul 3 în rândul crizelor financiare desfăsurate la nivel mondial. Totul a început în Thailanda în iulie 1997...

Ai nevoie de altceva?