Propunere de Cercetare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2033
Mărime: 51.17KB (arhivat)
Publicat de: Daniela Nagy
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tudor Jijie

Extras din proiect

SEGMENTAREA PIEŢII

Piaţa mobilei de dormitor s-a dezvoltat diferit pe cele trei segmente : low, middle şi de top.

Studiul InterBiz arata că, în Romania, piaţa mobilei a înregistrat, în perioada 2002-2006, o creştere medie anuală de 16%, atingând în 2006 valoarea de 650 milioane euro în retail. „Analiza InterBiz Group a fost structurată pe tipuri de mobilă - mobilier tapiţat, sufragerii, bucătării, dormitoare, mic mobilier, pe segmente - premium, mediu, economic si pe destinaţii - mobilier pentru locuinţe şi mobilier business. Tapiţeriile, sufrageriile si dormitoarele deţin 63% din cererea internă totală de mobilier”, a declarat Adrian Iordache, business manager InterBiz Group.

Astfel, în perioada 2002-2006, segmentul premium (top price) a înregistrat o creştere anuală de 28% la mobilierul pentru locuinţe şi 18% la mobilierul pentru segmentul business.

Oferta din România este dominată de mobilierul poziţionat pe segmentul mediu.

În aceste condiţii, variabillele de segmentare vor fi zona geografică, statutul social, venit, vârstă şi avantajele căutate la produs. Pe baza acestei segmentări, vom obţine o bună cunoaştere şi interpretare a preferinţelor consumatorilor şi a comportamentului acestora.

Piaţa mobilei de dormitor se adresează pentru început segmentului de piaţă din regiunea Iaşi.

Categoria realizatorilor (oameni cu avere şi/ sau statut social înalt ), se diferenţiază prin faptul că aceştia işi permit să cumpere produse scumpe care conferă prestigiu şi calitate înaltă-produse de lux. Aceştia formează un prim segment. Mobila de lux are destui clienti. Aceasta este produsă cu materie prima atat din Romania, cât şi importată. În această categorie intra esenţele rare, cum sunt cele din mahon si palisandru.

Al doilea segment este reprezentat de tinerii căsătoriţi (20-35 ani) care caută produse din necesitate, moderne, nefăcând din calitate o prioritate.

În anul 2006 s-au înregistrat 5671 căsătorii, în creştere cu 212 comparativ cu anul 2005, revenind 7 căsătorii la 1000 locuitori (faţă de 6,7%o în anul 2005). Numărul divorţurilor a avut o evoluţie descendentă în anul 2006 comparativ cu 2005 (-105), rata divorţialităţii diminuându-se de la 0,87 la 0,74 divorţuri la 1000 locuitori.

Un alt segment este reprezentat de persoanele juridice ce fac parte din industria hotelieră şi a pensiunilor. Aceştia, în funcţie de calitatea serviciilor oferite se diferenţiază prin produsele achizitionate.

Astfel, un hotel de cinci stele va achiziţiona produse de calitate caracterizate prin design modern, durabilitate şi rezistenţă.

În alegerea mobilei, romanii se raportează în primul rând la preţ. Preferinţele lor sunt variate, de la mobila stilată până la cea mai simplă. În general, aceasta din urmă este preferată de tinerii cu venituri mici.

În general, firmele care produc mobilă de lux au angajati arhitecţi care consiliază clientul înainte de a-şi cumpara mobila. Potrivit producatorilor, românii nu sunt înca deschiţi la aceasta tendinţă şi, mai mult, omit de multe ori aspectul practic si cel al functionalitatii cand isi cumpara mobila- Aurel Rizea.

In acelasi timp, gustul consumatorului ieşean in ceea ce priveste mobila se va orienta mai mult spre mobilier functional, usor de intretinut si de adaptat locuintei, in culori mai luminoase, in detrimentul mobilierului traditional masiv. Tendinta care de altfel s-a manifestat si in 2006.

În concluzie, segmentul de consumatori cu cel mai mare potential pentru piata mobilei de dormitor este reprezentat de tinerii căsătoriţi, care se încadrează în segmentul middle al pieţei de mobilă. Aceştia au un venit mediu lunar de 400 euro/gospodărie.

PROBLEME DE DECIZIE

Design-ul interior contemporan este influenţat de ritmul vieţii cotidiene, de confortul şi funcţionalitatea spaţiilor moderne. Ambientul privat trebuie să absoarbă mobilier uşor de integrat in soluţii prestabilite, ţinând cont de preferinţele fiecăruia. Din acest punct de vedere , oferta de produse trebuie adaptată cerinţelor pieţei. Astfel piaţa mobilierului de dormitor este foarte diversificată.

Care să fie caracteristicile produsului ? Acestea se pot diferenţia prin:

• materialele folosite

- lemn masiv (răşinoase, ulm, nuc, fag, cireş, mahon, palisandru şi alte esenţe)

- rattan

- pal melaminat în diferite combinaţii(cremona şi palisandru,/cireş, palisandru)

- material MDF;

- fier forjat

- tapiţărie;

• dimensiuni( 1400x2000 mm, 1800x2000mm, 2000x2200, etc.)

• Componente ( pachetul de bază include: un pat, două noptiere, o comodă, un şifonier, la care se poate adăuga diferite accesorii)

• design

• Culori

Preview document

Propunere de Cercetare - Pagina 1
Propunere de Cercetare - Pagina 2
Propunere de Cercetare - Pagina 3
Propunere de Cercetare - Pagina 4
Propunere de Cercetare - Pagina 5
Propunere de Cercetare - Pagina 6
Propunere de Cercetare - Pagina 7
Propunere de Cercetare - Pagina 8
Propunere de Cercetare - Pagina 9
Propunere de Cercetare - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Propunere de Cercetare.doc

Te-ar putea interesa și

Influența Adolescenților Asupra Deciziilor de Cumpărare în Familie

Introducere Comportamentele oamenilor au evoluat, diversificându-se de la o ţară la alta, de la cultură la cultură şi conducând la stiluri de...

Cercetarea cantitativă

CAPITOLUL I CERCETAREA CANTITATIVA Cercetarea cantitativa se deosebeste de cercetarea calitativa prin faptul ca are la baza un chestionar...

Activitatea Sportivă a Angajaților

REZUMAT: „Activitatea sportivă a angajaţilor” este subiectul cercetării noastre. Am ales această temă, doarece, documentându-ne am aflat că...

Cauzele Interesului Redus pentru Facultatea de Sociologie și Asistență Socială Secția Resurse Umane

II. PROPUNERE DE CERCETARE 1) Rezumatul proiectului Mi-am propus să studiez cauzele pentru care există un număr atat de mic de candidați la...

Integrarea școlară a copiilor cu dizabilități intelectuale și sau asociate

Propunerea de cercetare Rezumatul proiectului In acest proiect imi propun sa explic notiunea de “integrare scolara”, necesitatea ei. De...

Etapele Procesului de Cercetare Științifică

Cunoaşterea ştiinţifică, după cum am văzut, este un proces complex. Aceasta include un moment al învăţării ştiinţifice şi unul al creaţiei...

Research proposal - oportunitatea lansării unui nou sortiment de cafea Nescafe

Propunere de cercetare 1. Problema managerială Oportunitatea lansării unui nou sortiment de cafea. Brandul Nescafé doreşte să analizeze...

Probleme Actuale ale Cercetării Avocatului în Activitatea Judiciar Penală

Introducere Apărarea drepturilor şi libertăţilor omului este sarcina primordială a unui stat de drept şi misiunea unei guvernări bune. Aderând...

Ai nevoie de altceva?