Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3790
Mărime: 18.33KB (arhivat)
Publicat de: Ruxanda Mitroi
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Abordarea problematicii perfecţionării serviciilor de transport impune în deschidere analiza modului cum participă aceste servicii la crearea venitului naţional, a particularităţilor lor şi a componentelor factorilor lor de producţie.

Coordonatele activităţii de transport

În accepţiunea curentă, transporturile reprezintă deplasarea bunurilor şi persoanelor pe o distanţă apreciabilă şi folosind mijloace specifice1. Se observă că această definiţie exclude din câmpul de analiză transporturile efectuate în perimetre restrânse, precum deplasările de bunuri în interiorul uzinelor sau manipularea mărfurilor în spaţiile de depozitare.

Acelaşi sens îl are şi definiţia dată transporturilor de M. Tefra: deplasarea persoanelor şi bunurilor pe un teritoriu dat. Prin teritoriu, se înţelege în acest context, un spaţiu amplu, amenajat cu infrastructuri specifice. Această abordare se bazează pe faptul că asemenea deplasări participă la adăugarea de valoare. În mod diferit de aceste accepţiuni, Contabilitatea Naţională include în ramura transporturilor doar deplasările de bunuri sau persoane efectuate pentru terţi.

Acest fapt exclude din start următoarele activităţi specifice

transporturilor:

- transporturile efectuate de întreprinderi pe cont propriu şi care sunt incluse în ramura economică specifică domeniului de activitate al întreprinderii;

- transporturi efectuate de menaje pe cont propriu şi care sunt incluse în consumul lor final, atât sub forma cumpărărilor de vehicule cât şi sub forma cheltuielilor efectuate pentru utilizarea acestora;

- activitatea administraţiilor în materie de transporturi, măsurată în special prin cheltuielile publice cu investiţiile, întreţinerea şi funcţionarea infrastructurilor.

O analiză completă a activităţii de transporturi, ar trebui să ţină seama de toate

aceste aspecte, care au implicaţie asupra dezvoltării economice şi sociale. De altfel, statisticile Uniunii Europene din ultima vreme, abordează problema transporturilor în mod global, incluzând în analiză şi transportul pe cont propriu sau investiţiile în infrastructură.

În ultimii 25 de ani tot mai multe firme de transport şi-au extins evantaiul prestaţiilor. Astfel, dacă ne referim la transportul de persoane, numeroase firme oferă şi servicii conexe transporturilor, precum serviciile hoteliere sau recreative.

Acest fapt, determină atât valorificarea superioară a transporturilor, cât şi rentabilizarea întreprinderilor de transport persoane. De asemenea, tot mai multe întreprinderi specializate în transportul de bunuri, oferă astăzi servicii logistice complete (transport, depozitare, ambalare, marcare). Acest fapt asigură ţinerea sub control a costurilor logistice de către întreprinderile de producţie sau de comerţ. De altfel, Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti, a trecut în ultimii ani la evidenţierea activităţii de transport împreună cu cea de depozitare şi chiar cu cele de comunicaţie.

Subevaluarea, pe de o parte, a activităţii de transport în Contabilitatea Naţională şi supraevaluarea ei pe de alta, fac dificilă determinarea contribuţiei nete la dezvoltarea economică şi socială. Iată de ce considerăm necesară revizuirea conceptului de transporturi şi reflectarea sa corectă în Contabilitatea Naţională.

După opinia noastră, următoarele definiţie ar fi posibilă: transporturile reprezintă orice deplasare în spaţiu a bunurilor şi persoanelor, cu mijloace specifice şi utilizând infrastructuri adecvate, care adaugă de sine stătător valoare.

Definiţia propusă, exclude din câmpul de analiză deplasările de bunuri în incinta uzinelor şi depozitelor, deoarece acestea participă consolidat (cu alte operaţiuni) la adăugarea de valoare. În sfera producţiei, valoarea nouă se creează ca urmare a transformărilor fizice, chimice sau de altă natură pe care le suferă materiile prime, semifabricatele, subansamblele pentru a ajunge la produsul finit. De aceea, considerăm că deplasările uzinale au doar rol de adjuvant al fluxurilor de producţie, neparticipând de sine stătător la adăugarea de valoare.

Preview document

Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 1
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 2
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 3
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 4
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 5
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 6
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 7
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 8
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 9
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 10
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 11
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 12
Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activității de Transport - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Aspecte Conceptuale privin Coordonatele Activitatii de Transport.doc

Ai nevoie de altceva?