Geacă Impermeabilă de Iarnă

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 9446
Mărime: 105.38KB (arhivat)
Publicat de: Abel Ștefanescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Anton
FEAA Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Rezumat introductiv 2
  2. Capitolul 1. – Analiza Pieţei
  3. 1.1. Identificarea pieţei 4
  4. 1.2. Segmentare 6
  5. 1.3. Piaţa ţintă 8
  6. Capitolul 2. – Etapele procesului decizional de cumpărare 9
  7. Capitolul 3. – Configurarea Produsului
  8. 3.1. Etapa din ciclul de viaţă a produsului 14
  9. 3.2. Atribute 15
  10. 3.3. Sistem de susţinere 16
  11. 3.4. Elemente de diferenţiere şi noutate 17
  12. 3.5. Linia de produse 17
  13. Capitolul 4. – Configurarea Preţului
  14. 4.1. Factori care influenţează preţul 19
  15. 4.2. Strategia de preţ 19
  16. 4.3. Nivelul preţului 20
  17. Capitolul 5. - Configurarea Promovării
  18. 5.1. Reclama 21
  19. 5.2. Promovarea vânzărilor 26
  20. 5.3. Relaţii publice 27
  21. 5.4. Planificarea unitară a campaniei de promovare 27
  22. Capitolul 6. – Configurarea distribuţiei
  23. 6.1. Extinderea teritorială a distribuţiei 29
  24. 6.2. Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 29
  25. Bibliografie 34

Extras din proiect

Rezumat introductiv

STAR SA este o societate comercială pe acţiuni lansată pe piaţa românească în anul 2004, ca unul dintre producătorii şi distribuitorii unei anumite categorii de produse din domeniul textilelor, produsele utile garderopei şi anume gecile impermeabile de iarnă.

În momentul actual firma deţine poziţia de specialist pe piaţa acestor produse. Produsele s-au bucurat de succes în momentul în care au apărut pe piaţă însă cu toate acestea nu am reuşit să atingem cel mai important obiectiv şi anume acela de a deveni lideri.

De aceea în momentul de faţă dorim să scoatem pe piaţă un nou produs şi anume un nou model de geacă impermeabilă de iarnă care, nu numai că va fi diferit de celelalte produse existente, ci pur si simplu va revoluţiona această piaţă.

Sediul societăţii se află în municipiul IAŞI pe strada Bucium, nr.22 şi putem fi contactaţi la nr. de telefon 0232/513798 sau puteţi consulta pagina de web a firmei: www.starsa.ro.

Prin acest proiect se realizează o descriere a pieţei textilelor în general şi a gecilor impermeabile de iarnă în particular. În cadrul primului capitol se face o segmentare a pieţei gecilor impermeabile de iarnă, segmentare realizată după scopul cumpărării bunului, caracteristicile urmărite, avantajele căutate şi nu în ultimul rând categoria socială din care fac parte utilizatorii produselor noastre.

Într-un următor capitol se realizează o descriere detaliată a produsului, o analiză a ciclului de viaţă al acestuia, se vor stabili anumite obiective de produs pe care firma le urmăreşte în dorinţa de implementare a acestui produs pe piaţă, iar la finalul capitolului se va observa unde se situează firma şi produsul acesteia pe piaţa actuală.

În capitolul cu privire la preţ se vor analiza factorii care influenţează preţul produsului, strategiile de preţ ce vor fi adoptate, obiectivele pe care această politică de preţ urmăreşte să le atingă, iar în final se va vedea cum se face adaptarea temporară a preţului.

În capitolul legat de promovare se va vedea ce forme de promovare va adopta firma, cum, unde şi cu ce costuri se va face această promovare.

În ultimul capitol al lucrării se va urmări modul în care ajung produsele noastre din fabrică în magazinele de desfacere.

STAR SA are un staff format din specialişti tineri şi entuziaşti, care au ca obiectiv principal satisfacerea la cele mai înalte cote a cerinţelor clienţilor din întreaga ţară. Angajaţii proprii au un rol foarte important în firmă, deoarece ei reprezintă un canal foarte eficient şi ieftin totodată de promovare a produselor. Ei ştiu cel mai bine ce şi de ce nu merge în firmă, ştiu care sunt punctele slabe ale produselor, ei fiind la un moment dat în ipostaza de clienţi şi/sau critici dintre cei mai severi.

Geaca impermeabilă de iarnă

Simţiţi nevoia să evadaţi din rutină, vremea este rea şi nu va permite o plimbare prin natură, sau doriţi să mergeti la schi fără să simţiţi senzaţia neplacută de frig şi umezeală atunci am găsit noi soluţia pentru dumneavoastră!!!...

Produsul pus la dispoziţia dumneavoastră îmbină uitilitatea cu calitatea şi rafinamentul pe care dumneavoastră îl asteptaţi de la o geacă impermeabilă de iarnă. Prin achiziţionarea acestui produs vă veţi putea bucura pe deplin de plimbările dumneavoastră în natură şi veţi putea practica la cote maxime sporturile dumnavoastră preferate indiferent de starea vremii.

I. 1. Analiza pieţei:

Identificarea pieţei:

Condiţiile esenţiale ale reuşitei activităţilor de marketing şi ale performanţelor unei organizaţii sunt în mare parte descrierea, evoluţia, perspectivele de dezvoltare şi nu în ultimul rând structura acesteia.

Piaţa noastră poate fi grupată pe urmatoarele nivele:

• Piaţa generică reprezentată de piaţa confecţiilor;

• Piaţa principală sau piaţa categorie de produse - cea a gecilor impermeabile de iarnă;

• Piaţa de substituţie reprezentată de piaţa confecţiilor de iarnă;

Conform Direcţiei Judeţene de Statistica Iaşi confecţiile textile au avut realizări în 2006 de 186,2 mil. lei RON. În structura exporturilor realizate în anul 2006, ponderea cea mai importantă o deţin produsele textile cu 34,0% din 282,1 mil. euro (totalul exporturilor de confecţii textile realizate de Judeţul Iaşi în 2006).

În analiza pieţei noastre trebuie să ţinem cont de localizare, dimensiune, dar în primul rând de clienţii noştri. În cazul nostru avem în vedere populaţia Judeţului Iaşi (813943 de locuitori ), aceasta fiind şi piaţa ţintă a firmei şi prin extensie şi cea românească.

Pentru noi ca ofertanţi, piaţa este formată din mulţimea tuturor cumpărătorilor efectivi şi potenţiali ai produsului geacă impermeabilă de iarnă, mărimea acesteia fiind dată de numărul cumpărătorilor care ar putea exista pentru oferta noastră.

Abordarea pieţei din perspectiva marketingului presupune acordarea unei atenţii deosebite consumatorilor şi nevoilor acestora, fără a neglija totuşi celelalte categorii de agenţi ai pieţei, care influenţează semnificativ eficienţa acţiunilor de marketing.

O structurare a pieţei se poate realiza după criteriul intereselor de marketing ale firmei împărţind-o în diferite segmente. În aria de cuprindere a pieţei la care ne raportăm cea a Judeţului Iaşi (potrivit Anuarului Statistic al României) avem o populaţie totală de 813943 persoane (formată din consumatori şi nonconsumatori). Consumatorii pot fi clienţi ai concurenţei şi clienţi proprii şi alcătuiesc piaţa actuală a produsului (PA), iar nonconsumatorii care pot fi relativi şi absoluţi fac diferenţa dintre piaţa totală, piaţa teoretica şi piaţa actuală a produsului. Din lipsă de date nu am putut calcula acesti indicatori ai pieţei.

Preview document

Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 1
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 2
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 3
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 4
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 5
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 6
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 7
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 8
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 9
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 10
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 11
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 12
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 13
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 14
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 15
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 16
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 17
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 18
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 19
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 20
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 21
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 22
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 23
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 24
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 25
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 26
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 27
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 28
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 29
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 30
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 31
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 32
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 33
Geacă Impermeabilă de Iarnă - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Geaca Impermeabila de Iarna.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Agrement de tip outdoor în zona Cetății Ciceului

Abstract Sports tourism is a concept emerged in the twentieth century and has been acknowledged by professionals, researchers and sociologists...

Achiziții - SC Conf SRL

Motivaţia In condiţiile unei evoluţii rapide a societăţii, atât în contextul creşterii nivelului de trai, cât şi în cel tehnologic, articolele de...

Geci Impermeabile de Iarnă

Proiectul evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei S.C. SUPER*STAR S.R.L. şi activitatea departamentului management-marketing din cadrul...

Ravioli

REZUMAT INTRODUCTIV - ISTORIC Compania Ravioli şi-a început activitatea în anul 1994 în Iaşi atunci când designerul Violeta Costin Găburici a...

Proiect Marketing - Geci Impermeabile de Iarnă

1 .1.Identificarea pietei 1.1.1. Descrierea pietei Piata reprezinta spatiul valorificarii activitatii unui numar mare si eterogen de firme,...

Orientare turistică

TURISMUL Drumetia Montana este una din cele mai vechi forme de turism practicata de oameni si consta in deplasarea prin forte proprii intr-un...

Ai nevoie de altceva?