Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3857
Mărime: 1.04MB (arhivat)
Publicat de: Simi-Ilarion Sabău
Puncte necesare: 6
Univ. Al. I. Cuza, Iasi

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Cap. 1 Date generale despre restaurantul „La Tartiflette” 3
  3. 1.1 Scurtă prezentare 3
  4. 1.2 Produse oferite 3
  5. 1.3 Echipa La Tartiflette 4
  6. Cap 2. Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizaţie de servicii din România – “La Tartiflette” 5
  7. 2.1. Realizarea cercetării 5
  8. 2.2 La Tartiflette - cercetare 5
  9. 2.3 Interpretarea cercetării 8
  10. Cap 3. Concluzii şi propuneri 11

Extras din referat

Cap. 1 Date generale despre restaurantul „La Tartiflette”

1.1 Scurtă prezentare

Pentru a realiza această cercetare ne-am îndreptat atenţia către restaurantul „La Tartiflette”, ce oferă servicii în domeniul ospitalităţii. Restaurant se află pe strada Horia nr. 8, Iaşi.

Ideea acestui restaurant s-a clădit treptat, pe parcursul ultimilor doi ani. La Tartiflette a apărut la confluenţa a două concepte, pe de o parte talentul în ospitalitate, văzut ca o îmbinare ideală dintre pasiune pentru domeniu şi expertiză şi, pe de altă parte, lipsa de opţiuni, alternative, generalizată la nivelul comunităţii locale. Uneori cu accente dramatice chiar, în oraşul Iaşi, nu avem prea multe alegeri, fie că este vorba de cumpărat haine, mobilă sau de urmat cursuri de dans, de exemplu. Succint, La Tartiflette şi-a propus să fie acel restaurant unde mâncărurile nu se regăsesc şi în alte menu-uri, fără repetitivitate.

La Tartiflette a pornit ca un proiect care a fost încadrat ca afacere doar din cauza cadrului legislativ prea formal şi inflexibil din România. Un model similar de operare este hotelul şi restaurantul şcolii hoteliere din Stenden Olanda, care are un rol didactic şi deşi operează ca un hotel şi restaurant normal pentru orice tip de clienţi nu este încadrat regimului fiscal normal din Olanda (centru de practica). Restaurantul şi-a început activitatea în ianuarie 2011, La Tartiflette urmărind crearea unui standard de calitate pentru celelalte restaurante din regiune şi doar în subsidiar urmăreşte obţinerea de profit. Clădirea este în acord total cu tema restaurantului şi anume o arhitectură exterioară şi interioară Art Nouveau în versiunea ei belgiană, mai precis Victor Horta în timp ce restaurantul are principala orientare către bucătăria franceză şi a Meditaranei de Nord. Criteriul fundamental de selecţie a personalului este pasiunea acestuia pentru ospitalitate. Nu experienţă, nu nimic! Restaurantul este deschis în timpul săptămânii 12 10, weekend 12 12 dar la momentul realizării studiului echipa La Tartiflette luau în desconsiderare discontinuitatea serviciului pe parcursul săptămânii între orele 3 7 şi lunea. Motivul primordial pentru aceasta este că echipei îi lipseşte o zi în care toţi membrii săi să se amuze, să se simtă bine impreună şi să se reia activitatea profesională cu un entuziasm şi o pasiune relativ egale. Filosofia La Tartiflette am găsit-o foarte apropiată de Filosofia Ritz Carlton cu celebrul său motto: “We are ladies and gentlemen serving ladies and gentlemen”! Pentru echipa La Tartiflette membrii săi sunt de o egală importanţă cu clienţii săi. Promovarea firmei se realizează preponderent în mediul electronic în prezent derulându-se campanii de promovare pe reţelele de socializare facebook, four square, google adwors etc. Am observat că datorită faptului că este singurul restaurant de nefumatori, membrii echipei interacţionează cu clientii care doresc să fumeze şi nu folosesc expresia negativa „nu se fumeaza”, ci le dau o alternativă: sunt invitaţi să fumeze pe terasă.

1.2 Produse oferite

O mică parte din produsele ce le oferă restaurantul „La Tartiflette” se regăsesc mai jos:

Tartifletta - Specialitate savoiardă sau normandă, Tartiflletta are în compoziţia sa un strat de brânză rasă, peste care cartofii cuburi şi şunca afumată se contopesc cu ajutorul cremei ce curge printre ele, iar, la final, brânza rasă desăvârşeşte crusta galben arămie, în cuptor.

Salată cu rucola, mozarella şi crutoane cu bacon şi cimbru - această salată reflectă conceptul de fusion cuisine la o scara redusă, o combinaţie între două salate, una franceză şi una italiană. Salata verde proaspată combinată cu rucola este potenţată de o mozarella veritabilă şi un dressing special, din iaurt light, măsline şi usturoi, iar la final crutoanele din pâinea casei pregătite cu cimbru şi bacon dau aroma ultimă.

Pui cu sos de bere – pulpă de pui dezosată, cu un sos pe bază de bere şi roşii, dar şi o garnitură dublă: felii mari de ciuperci, vinete şi dovlecei pe de o parte şi spaghetti integrale cu usturoi şi ulei de masline pe de altă parte.

Preview document

Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 1
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 2
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 3
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 4
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 5
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 6
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 7
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 8
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 9
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 10
Viziunea lui J. Juran privind calitatea într-o organizație de servicii din România - la tartiflette - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Viziunea lui J. Juran privind Calitatea intr-o Organizatie de Servicii din Romania - La Tartiflette.docx

Alții au mai descărcat și

Joseph Moses Juran

Joseph Moses Juran (n. 24 decembrie 1904 – d. 28 februarie 2008 [1]) a fost un inginer american de origine română, membru de onoare al Academiei...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?